20:32 28.04.2021

Жовква обговорив з радником президента Словенії співробітництво в сфері євроінтеграції України

1 хв читати
Жовква обговорив з радником президента Словенії співробітництво в сфері євроінтеграції України

Заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква провів онлайн-консультацію з радником президента Словенії у закордонних справах Сміляною Кнез.

"Співрозмовники детально зупинилися на поточній двосторонній співпраці в контексті реалізації курсу України на євроінтеграцію, з огляду на майбутнє головування Словенії в Раді ЄС у другій половині 2021 року. Вони підтвердили важливість успішного впровадження реформ в Україні для подальшого руху на європейському треку. Ігор Жовква та Сміляна Кнез обмінялися думками щодо важливості фіксації Словенією європейської перспективи України та підтримки нею відповідних зусиль нашої держави", - повідомляє прес-служба Офісу президента України.

Співрозмовники також обговорили нещодавнє загострення безпекової ситуації на сході України і на території окупованого півострова Крим, зокрема скупчення військ на кордоні, яке призвело до посилення напруги в Європі. Особливу увагу було приділено питанню подальшої мілітаризації Криму та порушень прав людини, які тривають на півострові.

Жовква поінформував Сміляну Кнез про проведення в серпні 2021 року в Києві інавгураційного саміту Кримської платформи, презентував ключові елементи української ініціативи та підтвердив запрошення від Президента України Володимира Зеленського Президентові Республіки Словенія Боруту Пахору взяти участь у цьому важливому заході.

Кнез у свою чергу заявила про повну підтримку Словенією незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог не прорвався до каналу Сіверський Донець - Донбас, ситуація в районі Часового Яру контрольована, другу лінію оборони укріплено - ОСУВ "Хортиця"

За минулу добу на півдні України знищено авіаракету, два БПЛА Shahed і два "Орлани"

Нардепу Клочку повідомлено про підозру в незаконному збагаченні на понад 11 млн грн

На катерах ВМС ЗСУ "Ірпінь" і "Рені", отриманих від Естонії, виконуватимуть бойові завдання

Україна не має реалістичного плану "Б" у короткостроковій перспективі без допомоги США - Стефанішина

У п'ятницю в Україні буде тепло і сухо, на півдні вдень до 26°, у Чернігівській та Сумській областях 15-20°

Сили оборони України покращили своє тактичне становище в районі Серебрянського лісництва - ОСУВ "Хортиця"

Україна розглядає механізм ленд-лізу як запобіжник проти політичної дестабілізації серед союзників - Стефанішина

Союзники працюють над тим, щоб гарантувати незворотність членства України в НАТО на саміті у Вашингтоні - Стефанішина

Ворогу вдалося закріпитися в Очеретиному, ЗСУ вживають заходів щодо стабілізації обстановки та повернення під контроль н.п. - ОСУВ "Хортиця"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА