18:23 28.04.2021

США діятимуть твердо у відповідь на дії РФ, які завдають шкоди їм або їхнім союзникам та партнерам - дипломат

2 хв читати

Росія розпочала конфлікт на сході України, і вона несе повну відповідальність за його завершення, а Сполучені Штати продемонстрували свою рішучість, щоб притягнути Росію до відповідальності за її безрозсудні дії, заявив в. о. заступника голови місії США в Україні Джозеф Пеннінгтон.

"Ми діятимемо твердо у відповідь на дії Росії, які завдають шкоди нам або нашим союзникам та партнерам. Ми продовжуємо закликати Росію повністю імплементувати її зобов'язання щодо Мінська, відвести свою зброю та очолювані нею війська з України та повернути Україні повний контроль над її міжнародно визнаними кордонами", - сказав Пеннінгтон у відеозверненні до учасників онлайн-дискусії, організованої Ялтинською європейською стратегією, у середу.

Він зазначив, що недавно спостерігалася найбільша концентрація російських військ на кордонах України з 2014 року. За його словами, ці дестабілізувальні дії Росії підривають наміри з деескалації на сході України, досягнуті 27 липня 2020 року.

"Ми продовжимо стежити за ситуацією дуже ретельно", - додав Пеннінгтон.

Він зазначив, що США твердо підтримують суверенітет і територіальну цілісність України.

"Президент Байден також відзначив це, коли говорив із президентом Путіним 13 квітня, коли він звернув увагу на наше занепокоєння у зв'язку з раптовим нарощуванням Росією військ в окупованому Криму та на кордонах України, і закликав Росію знизити напруженість", - пояснив в. о. заступника голови місії США в Україні.

Він запевнив, що США залишаться прихильними посиленню стратегічного партнерства з Україною.

"Європейське командування США продовжить двосторонні та багатонаціональні військові навчання, щоб продемонструвати нашу загальну готовність і рішучість", - зазначив дипломат.

Пеннінгтон наголосив, що, крім допомоги з безпеки, іншим найважливішим компонентом для гарантування безпеки України є побудова сильної, стійкої, суверенної держави, яка рішуче займається боротьбою з повсюдною корупцією.

"Сполучені Штати інвестували значні ресурси та зусилля в подолання корупції в партнерстві з українцями та їхнім урядом. Президент Зеленський і його команда зробили недавно деякі важливі кроки, але треба зробити набагато більше, включаючи необхідні кроки для того, щоб повернути в робоче русло програму МВФ щодо України", - сказав він.

Ялтинська європейська стратегія (YES) - провідний форум, на якому обговорюється європейське майбутнє України в глобальному контексті. YES сприяє розвитку нових ідей, налагоджує зв'язки України з міжнародними партнерами та підтримує сили, які виступають за зміни в Україні. YES заснував у 2004 році бізнесмен Пінчук.

З 2004 до 2013 рр. щорічні зустрічі YES проводилися у Лівадійському палаці в Ялті. Після тимчасової окупації Криму Російською Федерацією зустрічі були перенесені до Києва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу 19 разів обстріляли Донецьку область - ОВА

Рятувальники ліквідували масштабні загоряння на Сумщині після ворожого обстрілу в суботу

Помірні дощі прийдуть в Україну найближчими днями

Росіяни просунулися на північний захід від Авдіївки після відступу ЗСУ з цього району - ISW

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА