12:55 24.04.2021

Пілотований корабель Crew Dragon-2 зістикувався з МКС

2 хв читати
Пілотований корабель Crew Dragon-2 зістикувався з МКС

Американський багаторазовий космічний корабель Crew Dragon-2 компанії SpaceX із чотирма астронавтами на борту, виведений напередодні на орбіту, в суботу успішно зістикувався з Міжнародною космічною станцією (МКС), повідомило NASA.

Стикування було здійснено в автоматичному режимі до модуля Harmony американського сегмента станції о 05:08 за часом східного узбережжя США менше ніж через 24 години після запуску корабля.

До складу екіпажу Crew Dragon-2 входять представники одразу трьох космічних агентств - астронавти NASA Меган Макартур і Шейн Кімбро, астронавт Європейського космічного агентства (ESA) Томас Песке і астронавт Японського агентства аерокосмічних досліджень (JAXA) Акіхіко Хосіде.

Із їх прибуттям екіпаж станції в останні чотири днів налічуватиме 11 осіб, а до МКС будуть вперше пристиковані одразу два кораблі Crew Dragon.

Астронавти Crew Dragon-2 працюватимуть на МКС близько шести місяців у складі спільного екіпажу станції з семи осіб. Корабель залишить її не раніше 31 жовтня. Капсула корабля матиме здійснити м'яке приводнення на парашутах в Атлантиці.

Запуск на орбіту Crew Dragon-2 за допомогою важкої ракети-носія Falcon 9 здійснено в рамках комерційної пілотованої програми NASA і контракту з компанією SpaceX, яка є розробником корабля і носія. За оцінкою американського космічного агентства, вартість кожного місця астронавта в кораблі становить близько 58 млн дол.

Багаторазовий корабель Crew Dragon-2 здійснює вже другий політ до МКС. Першого разу його було використано під час випробувального пілотованого польоту Crew Dragon до МКС навесні минулого року.

Наразі екіпаж МКС складається з космонавтів "Роскосмосу" Олега Новицького і Петра Дуброва і астронавта NASA Марка Ванде Хай, які прибули на МКС 9 квітня на кораблі "Союз МС-18", а також американських астронавтів Майкла Гопкінса, Віктора Гловера, Шеннон Вокера (яка є командиром станції) і астронавта Японського агентства аерокосмічних досліджень (JAXA) Соїті Ногуті, що прибули на станцію 17 листопада 2020 року на кораблі Crew Dragon-1

Через чотири дні, 28 квітня корабель Crew Dragon-1 із чотирма астронавтами повертається на Землю. На борту станції залишиться семеро людей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА