21:23 13.04.2021

Арестович: На засіданні ТКГ у середу навряд чи буде підписано спільну заяву сторін про необхідність дотримання режиму припинення вогню на Донбасі

2 хв читати
Арестович: На засіданні ТКГ у середу навряд чи буде підписано спільну заяву сторін про необхідність дотримання режиму припинення вогню на Донбасі

Речник української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) з Донбасу Олексій Арестович, заявив, що сумнівається в можливості підписання сторонами в рамках засідання контактної групи на рівні глав делегацій, яке відбудеться 14 квітня, тексту спільної заяви про необхідність дотримання повного та всеосяжного режиму припинення вогню на Донбасі.

"Сьогодні на переговорах підгрупи з безпеки нічого нового, атмосфера колишня. Росіяни хочуть, щоб Україна легалізувала так звані "ДНР" і "ЛНР". Щодо перспектив підписання завтра тексту спільної заяви про необхідність дотримання повного і всеосяжного режиму припинення вогню на Донбасі я дуже сильно сумніваюся. Нічого не буде", - заявив Арестович, коментуючи агентству "Інтерфакс-Україна" підсумки переговорів у робочих підгрупах ТКГ у вівторок.

"Політика - це завжди процедура. Росія, взявши на себе зобов'язання щодо чергового документа, і після, порушивши його, знову покаже себе як ненадійного міжнародного суб'єкта", - додав спікер ТКГ, відповідаючи на питання, чому підписання зазначеної спільної заяви щодо дотримання сторонами режиму тиші на Донбасі є настільки важливим нині на переговорах ТКГ.

Як повідомлялося, 26 березня четверо військовослужбовців Збройних сил України загинули і ще двоє отримали поранення в результаті снайперського обстрілу з боку російських найманців поблизу населеного пункту Шуми Торецької міськради Донецької області.

Українська делегація в ТКГ неодноразово скликала позачергові засідання Тристоронньої контактної групи в зв'язку з ескалацією на Донбасі. В рамках попереднього, яке відбулося 7 квітня, сторони переговорів погодилися підтвердити свою прихильність необхідності дотримання режиму припинення вогню на сході України, однак документально також її не зафіксували. Причиною стало небажання Росії і ОРДЛО повторно підтверджувати прихильність узгодженим 22 липня 2020 року в ТКГ заходам щодо дотримання режиму тиші.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА