16:07 13.04.2021

Вовк про законопроект щодо ліквідації ОАСК: президент піддався на маніпуляції окремих "активістів" і за сумісництвом агентів іноземного впливу

3 хв читати
Вовк про законопроект щодо ліквідації ОАСК: президент піддався на маніпуляції окремих "активістів" і за сумісництвом агентів іноземного впливу

Голова Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК) Павло Вовк вважає, що президент України Володимир Зеленський піддався на маніпуляції окремих "активістів", агентів іноземного впливу та вніс до Верховної Ради законопроект "Про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва".

"Друзі, на жаль, а може, й на щастя, президент піддався на маніпуляції окремих "активістів" і за сумісництвом агентів іноземного впливу та вніс на розгляд парламенту законопроект про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва. Шість років суд перебуває під тиском, працює в атмосфері постійних негативних інформаційних кампаній і провокацій. Тож до цієї новини я ставлюся спокійно", - написав Вовк на сторінці у Facebook.

Він зазначив, що система адміністративних судів "пережила вже не одну реформу, тож нехай тепер парламент визначається відповідно до регламентних процедур".

"Єдине, шкода, що державою дедалі більше управляють посольства та їхні прибічники, що вдають за іноземні гроші громадянське суспільство", - додав Вовк.

Також, за його словами, суд продовжує роботу в штатному режимі.

Раніше президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради як невідкладний проект закону "Про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва" (ОАСК), повідомляється на сайті глави держави у вівторок.

У повідомленні на сайті президента зазначається, що стара неефективна судова система неспроможна забезпечити запит українців на справедливість, а представлений законопроект свідчить про вірність президента своїм обіцянкам щодо повного очищення судової системи, яка втратила довіру громадян України.

Як повідомлялося, 11 серпня 2020 року Національне антикорупційне бюро України оголосило в розшук підозрюваних, які, діючи в межах злочинної організації на чолі з головою ОАСК, мали намір захопити державну владу шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів України (ВККС), Вищою радою правосуддя та створенням штучних перешкод у їхній роботі. У розшук було оголошено голову ОАСК Павла Вовка, його заступника Володимира Келеберду, суддів цього суду Олексія Огурцова, Ігоря Качура та Ігоря Погрібніченка, а також членів ВККС Миколу Сіроша та Сергія Остапця.

НАБУ 17 липня 2020 року повідомило про вручення підозри Вовку, його заступникові Євгену Аблову, п'ятьом іншим суддям. Голові ОАСК інкримінують ч. 3 ст. 27, ст. 351-2 (організація перешкоджання діяльності ВРП, ВККСУ), ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 375 (організація винесення суддею завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови), ч. 2 ст. 376 (втручання в діяльність судових органів) Кримінального кодексу України.

Згодом НАБУ оприлюднило відеосюжет, в якому йдеться, зокрема, про п'ять епізодів задокументованої протиправної діяльності суддів ОАСК та інших судів. 21 липня було оприлюднено ще один сюжет, до якого ввійшли матеріали про навмисне перешкоджання головою ОАСК проведенню конкурсу на посаду голови Державної судової адміністрації.

У 2021 році детективи НАБУ намагалися вручити голові ОАСК клопотання про відсторонення його від адміністративної посади голови суду, але він відмовився його отримувати. Також Вовк систематично не з’являвся за повістками про виклик до НАБУ. ВАКС шість разів ухвалював рішення про примусову доставку Вовка, проте підозрюваний суддя не з’являвся до суду.

Пізніше НАБУ затримало на хабарі рідного брата голови ОАСК Юрія Зонтова (сам Вовк змінив прізвище в 1999 році), який одночасно є адвокатом і співробітником Служби зовнішньої розвідки (СЗР). Йому було обрано запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою застави. Зонтова разом зі спільником підозрюють у підбурюванні до надання неправомірної вигоди в сумі $100 тис. за вирішення питання з ухваленням рішення у справі, яку слухають в ОАСК.

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів троє людей дістали поранення, є влучання в житлові будівлі

Після масованої атаки по Дніпропетровській області дві людини загинули, поранено 15 мирних жителів, є руйнування, пожежа

ЗС України за добу ліквідували 870 окупантів

За добу окупанти 442 рази обстріляли Запорізьку область, є руйнування

Генштаб ЗС України : На фронті відбулося 86 бойових зіткнень, на бахмутському напрямку відбито 25 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 11 ракетних і 78 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

Генштаб ЗС України: Ухвалено рішення про припинення відрядження полковника Наталії Гуменюк

У Дніпрі дев'ять постраждалих після ракетної атаки

19 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА