07:22 11.04.2021

Глави оборонних відомств України і Туреччини обговорили співпрацю у військовій сфері та перспективи членства України в НАТО

2 хв читати
Глави оборонних відомств України і Туреччини обговорили співпрацю у військовій сфері та перспективи членства України в НАТО

Міністри оборони України Андрій Таран і Турецької Республіки Хулусі Акар обговорили напрями співпраці з будівництва корветів, поставок БПЛА "Bayrаktar" і боєприпасів до них, проекти в авіаційній галузі та перспективи членства України в НАТО.

Як повідомляє прес-служба міністерства, в рамках участі в засіданні Стратегічної ради високого рівня між Україною і Турецькою Республікою відбулася двостороння зустріч, керівники оборонних відомств двох держав окремо обговорили питання розвитку двосторонніх відносин у сфері військово-технічного співробітництва.

"Під час розмови детально торкнулися ходу реалізації контрактів, підписаних у грудні минулого року, з будівництва кораблів класу "корвет", поставки безпілотних авіаційних комплексів "Bayrаktar" і боєприпасів, а також можливостей щодо розвитку подальших проектів, зокрема в авіаційній галузі", - сказано в повідомленні на сайті відомства в суботу ввечері.

Зазначається, що Таран поінформував голову і членів турецької делегації про розвиток безпекової ситуації на тимчасово окупованих територіях і навколо України. Він звернув увагу на "провокації окупаційних військ Російської Федерації, регулярні спроби зриву всеосяжного, стійкого і безстрокового перемир'я, а також перекидання Росією підрозділів з озброєнням і військовою технікою до державного кордону України".

Під час зустрічі сторони також обговорили питання розвитку військово-політичного діалогу між Україною і Турецькою Республікою, зокрема в рамках Стратегічної ради високого рівня, а також у новоствореному форматі "Квадрига".

Акар підтвердив повну підтримку його державою суверенітету і територіальної цілісності України, а також наміри Турецької Республіки продовжувати тісну співпрацю з нашою державою. Глава турецького оборонного відомства наголосив на зацікавленості у розвитку більш тісної співпраці між Україною і НАТО та придбанні повноправного членства в Альянсі в майбутньому.

Разом із тим, Таран підтвердив запрошення Акару взяти участь у урочистостях з нагоди святкування 30-ї річниці Дня незалежності України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА