18:47 07.04.2021

Інститут майбутнього розробив стратегію повернення довіри суспільства до вакцинації

2 хв читати
Інститут майбутнього розробив стратегію повернення довіри суспільства до вакцинації

Український інститут майбутнього (УІМ) розробив стратегію держави щодо відновлення довіри населення до вакцинації з метою запобігання в Україні скрутному становищу через пандемію, яке можливе через відсутність комунікації влади зі своїми громадянами з цього питання.

"Нещодавно Володимир Зеленський заявив про зобов’язання Кабміну розробити план вакцинацій до кінця року. Український інститут майбутнього вирішив допомогти владі, адже судячи з того, що ми бачимо, навіть якщо у нас і буде план вакцинацій, громадяни не робитимуть щеплення через втрачену довіру до держави щодо цієї проблеми. Про це свідчать усі соціологічні дослідження, зокрема і проведене Українським інститутом майбутнього", - зазначається в повідомленні УІМ у соцмережі Facebook.

Експерти УІМ пропонують відмовитися від мети вакцинувати 100% населення і зосередитися на вакцинації 70-75% громадян. Також владі необхідно відмовитися від ідеї впроваджувати репресивні методи проти тих, хто не бажає вакцинуватися.

"Досягнути довіри суспільства можливо лише через зміну принципово важливих підходів. Саме тому ми пропонуємо державі здійснити п'ять таких кроків: змінити план вакцинації та вже дати можливість усім охочим зробити щеплення; зорієнтувати людей щодо можливих дат проведення щеплень; забезпечити безкоштовними експрес-тестами охочих перевіритися; збільшити кількість точок надання щеплень; виплатити всі заборгованості перед лікарями", - наголошується в повідомленні.

Також зазначається, що черга на вакцинацію в застосунку "Дія" не працює, і необхідно розробити нову електронну чергу з можливістю дізнаватися час, коли саме є можливість зробити щеплення, і спостерігати, як рухається черга.

Крім того, в УІМ наполягають на необхідності зміни нинішньої команди Міністерства охорони здоров'я України в найкоротші терміни.

"Без перезавантаження цієї команди неможливо повернути довіру суспільства. Нові люди мають заходити з чітким розподілом медіаролей, коли кожен відповідає за свою конкретну ділянку, а не за все загалом", - наполягають в УІМ.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін виділив додаткові 15,5 млрд грн для закупівлі дронів - Шмигаль

Житлову субсидію на неопалювальний сезон для більшості українців буде перепризначено автоматично - Мінсоцполітики

Країни G7 знижуватимуть залежність від Росії в галузі атомної енергії - заява

Між станціями метро "Деміївська" та "Либідська" розпочався демонтаж залізобетонних тюбінгів - КП "Київський метрополітен"

Суд дозволив зняти з митрополита Павла електронний браслет, але не відлучатися з місця проживання

"Нова пошта" відкрила перше відділення в Іспанії

Правоохоронець із Запоріжжя вимагав у військового хабаря за непритягнення до відповідальності за ДТП, у якій той не був винен

Зеленський: Членство в ЄС - мрія, яка скоро стане реальністю для України

Чарльз III повернувся до громадських обов'язків після діагностування раку

Україна планує більше залучати до розмінування жінок - Свириденко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА