12:20 07.04.2021

Генпрокурор підписала повідомлення про підозру двом викритим у хабарі адвокатам, один із них - брат голови ОАСК

2 хв читати
Генпрокурор підписала повідомлення про підозру двом викритим у хабарі адвокатам, один із них - брат голови ОАСК

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру двом адвокатам, яких правоохоронці викрили на отриманні $100 тис. неправомірної вигоди.

"Буквально годину тому я підписала повідомлення про підозру двом горе-ділкам, які називають себе адвокатами. Вони надавали, як їм здавалось, адвокатські послуги, однак на думку детективів НАБУ і прокурорів САП, з якими я цілком згодна, така правова допомога - пряма дорога на лаву підсудних", - написала Венедіктова на сторінці у Facebook.

Вона нагадала, що у вівторок детективи затримали в порядку ст. 208 КПК України "на гарячому" двох адвокатів під час отримання $100 000 для подальшого передання цих коштів суддям ОАСК.

"За ці гроші "адвокати" обіцяли ліквідатору товариства допомогти винести "зручне" судове рішення, але вийшло "якось невдобно". У одного з адвокатів, який є братом голови ОАСК, під час проведення слідчих дій були виявлені і вилучені чималі суми грошових коштів:80 тисяч доларів США (частина неправомірної вигоди); 3 мільйони 700 тисяч доларів США; 840 тисяч євро; 20 тисяч фунтів стерлінгів; 230 тисяч гривень", - зазначила генпрокурор.

Як повідомлялося, детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціальної антикорупційної прокуратури (САП) викрили двох адвокатів на проханні надати та отриманні $100 тис. неправомірної вигоди.

"Зазначені кошти мали бути передані для винесення рішення у справі, яку слухають в Окружному адміністративному суді м. Києва. Наразі одного з адвокатів затримано... Вирішується питання щодо затримання іншого адвоката, а також повідомлення про підозру зазначеним особам та обрання їм запобіжних заходів", - повідомляється у Telegram-каналі САП.

У свою чергу в НАБУ уточнили, що один з адвокатів "є близьким родичем голови ОАСК".

У НАБУ та САП повідомили про проведення обшуків у приміщенні ОАСК та за місцем проживання адвокатів, а також "в інших приміщеннях, якими користуються зазначені особи".

У свою чергу журналіст Юрій Бутусов стверджує, що НАБУ затримало на хабарі в $100 тис. рідного брата голови ОАСК Павла Вовка, якого звуть Юрій Зонтов (сам Вовк змінив прізвище в 1999 році) і який є одночасно адвокатом і співробітником Служби зовнішньої розвідки.

Із посиланням на джерела Бутусов розповів, що Вовк організував глибоко законспіровану систему одержання хабарів, при цьому сам не брав участі в передачі грошей і діяв через посередників, завдяки чому неодноразово зривав операції НАБУ з документування його хабарів. Успіх проведеної операції він пояснив терміновістю справи.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА