20:26 04.04.2021

У Молдові зафіксовано менше 700 нових випадків COVID-19

2 хв читати
У Молдові зафіксовано менше 700 нових випадків COVID-19

У неділю в Молдові зареєстровано 693 нових випадки зараження коронавірусом, померли 44 пацієнти, повідомила прес-служба міністерства охорони здоров'я, праці та соціального захисту.

"У неділю було оброблено 3 176 тестів. У результаті з'ясувалося, що 693 результати виявилися позитивними. Загальна кількість зафіксованих випадків COVID-19 у Молдові складає 235 087", - наголошується в повідомленні.

Напередодні в Молдові фіксувалося 1 258 нових випадків зараження коронавірусом.

З медичних установ у неділю було виписано 1 532 особи. Всього з початку пандемії в Молдові від коронавірусу вилікувалися 215 091 людина.

У неділю померли 44 пацієнти з діагнозом COVID-19. Кількість жертв пандемії в Молдові зросла до 5 136 осіб.

"На сьогодні в медичні установи госпіталізовано 3 996 пацієнтів з підтвердженою інфекцією COVID-19, з яких 319 знаходяться в украй важкому стані, 53 пацієнти підключені до апаратів штучної вентиляції легенів. На домашньому лікуванні перебуває 9 645 людей з легкими формами COVID-19, а 19 122 особи - під наглядом сімейного лікаря", - зазначає прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

31 березня парламент Молдови прийняв рішення про введення на всій території республіки надзвичайного стану на період з 1 квітня до 30 травня. Відповідно до прийнятого рішення, комісія з надзвичайного стану затвердила низку нових обмежень, які почали діяти з 3 квітня.

Зокрема, пересування громадян у містах Кишинів і Бєльці заборонено в період з 23:00 до 5:00. На період НС заборонені також будь-які урочистості, зокрема, офіційні церемонії реєстрації шлюбу або реєстрації новонароджених. Особи, що знаходяться в громадських місцях, повинні мати при собі посвідчення особи державного зразка. Заборонено проводити мітинги, збори та інші масові акції. Всі навчальні заклади перейшли на навчання в режимі онлайн.

При цьому комісія не ввела жодних обмежень і рекомендацій щодо місць великого скупчення людей - торговельних центрів, ринків, церков і громадського транспорту. На думку фахівців, саме ці місця становлять найбільшу небезпеку поширення вірусу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника

За добу ворог завдав двох ракетних і 41 авіаудару, обстріляв понад 125 населених пунктів

У посольстві Італії відбулася церемонія передання трьох автомобілів швидкої допомоги для Харкова та Києва асоціацією La Memoria Viva

На фронті зафіксовано 100 бойових зіткнень, ЗС України відбили 33 атаки на авдіївському напрямку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА