11:25 03.04.2021

У постпреда президента України в Криму засудили "переслідування головного редактора газети Qırım" – ЗМІ

2 хв читати
У постпреда президента України в Криму засудили "переслідування головного редактора газети Qırım" – ЗМІ

Представництво президента України в Автономній Республіці Крим засудило дії російської влади в Криму через "переслідування головного редактора газети Qırım Бекіра Мамутова за публікацію доповіді генсека ООН, в якій згадувався Меджліс кримськотатарського народу", повідомляє сайт "Крим.Реалії " (проект української служби Радіо Свобода).

"Відповідні дії є свідченням продовження політики переслідування як свободи слова, так і Меджлісу кримськотатарського народу. Представництво закликає припинити переслідування свободи слова і Меджлісу кримськотатарського народу в тимчасово окупованому Криму, виконати наказ Міжнародного суду ООН 2017 у справі "Україна проти Росії", яким запроваджено тимчасові заходи, зокрема утриматися від обмежень щодо кримських татар на представництво своїх інтересів, включаючи відновлення діяльності Меджлісу і припинити переслідування головного редактора газети Qırım Бекіра Мамутова", – цитують "Крим.Реалії".

Підконтрольний Росії мировий суд Київського району Сімферополя почав розгляд справи про адміністративне правопорушення стосовно головреда Qırım Бекіра Мамутова. Щодо Мамутова складено протокол за статтею 13.15 КоАП Росії за публікацію доповіді генсека ООН, в якій згадувався Меджліс кримськотатарського народу.

У 2016 році підконтрольний Росії Верховний суд Криму, а потім і Верховний суд Росії постановили заборонити представницький орган кримських татар – Меджліс. Його визнали екстремістською організацією, нібито через посягання на територіальну цілісність Росії і залякування людей. Ініціювала заборону діяльності Меджлісу екс-прокурор анексованого Криму, а нині депутат Держдуми Росії Наталія Поклонська, нагадують "Крим.Реалії".

У 2017 році Україна в Міжнародному Суді ООН ініціювала справу проти Росії з метою її притягнення до відповідальності за фінансування та підтримку актів тероризму в Україні, а також участь у вчиненні актів расової дискримінації в рамках здійснення актів агресії проти України, .

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА