07:34 27.03.2021

Президент Молдови просить Москву надати партію вакцини "Супутник V"

2 хв читати
Президент Молдови просить Москву надати партію вакцини "Супутник V"

Президент Молдови Майя Санду звернулася до російського колеги Володимира Путіна з проханням про надання партії вакцини від коронавірусу "Супутник V". Про це вона повідомила в п'ятницю ввечері під час програми "П'ятниця з Анатолієм Голя" на телеканалі РТР-Молдова.

"Я сьогодні підписала офіційний лист до президента РФ Володимира Путіна. Ми просимо надати допомогу, надати партію вакцини "Супутник V". Також ми просимо посприяти у придбанні вакцини, оскільки наша країна гостро потребує вакцин від коронавірусу", - сказала Санду.

Вона повідомила, що з аналогічним проханням звернулася на адресу глав інших держав, які виробляють вакцини.

"Ми будемо вдячні будь-якій допомозі. Також ми виділили гроші. Колишній уряд і нинішній парламент не подбали про те, щоб закласти в бюджет кошти для придбання вакцини. Але ми знайшли ці кошти, щоб придбати вакцини, адже це життєво важливо для країни", - наголосила президент.

Відповідаючи на питання ведучого, вона категорично спростувала твердження деяких молдавських політиків про те, що "молдовська влада чинить перешкоди у доставці російської вакцини в Молдову". Напередодні, виступаючи на одному з молдавських телеканалів, депутат Володимир Чеботар заявив, що йому відомо про те, що партію російської вакцини "Супутник V" завантажили в літак, але довелося розвантажувати через те, що "молдовська влада не дала добро на доставку вантажу".

"Мені про це нічого не відомо. Якщо депутат знає щось - нехай говорить, що це за "молдовська влада". Адміністрації президента про це нічого невідомо. Ми відкриті для співпраці і будемо вдячні за вакцину. Це питання я обговорювала з послом Росії Олегом Васнєцовим", - зазначила Санду.

Відповідаючи на питання про можливий візит до Москви, вона сказала, що "візит поки не планується, але контакти з Росією є".

"Ми зацікавлені в розвитку співпраці з Росією на усіх напрямках. Візит поки не планується. У нас складна ситуацією з пандемією коронавірусу. З цієї причини мені довелося вже скасувати кілька закордонних візитів, які були заплановані на квітень", - зазначила глава держави.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстріляли Курахове, двоє людей загинули

За минулу добу в Україні внаслідок обстрілів загинула одна дитина, восьмеро поранені

Лондон не заперечує проти використання зброї по РФ - прем'єр Великої Британії

Двоє загиблих, ще четверо поранених на Донеччині за минулий день через обстріли

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА