13:17 25.03.2021

У Харкові скасували концерт гурту "Жадан і собаки", поліція посилається на порушення карантину

2 хв читати
У Харкові скасували концерт гурту "Жадан і собаки", поліція посилається на порушення карантину

Концерт гурту "Жадан і собаки", який був запланований у харківському арт-клубі "Корова" на вечір середи, 24 березня, було скасовано через порушення карантинних обмежень, стверджують у поліції.

"Відповідно до обмежень "помаранчевої" зони карантину, заборонено проведення масових культурних, розважальних заходів за участю більше однієї особи на 4 кв. метри площі будівлі або наповненістю понад 50 відсотків місць у кожному окремому залі. Поліцейські в цій ситуації звернулися до власника закладу та попередили його про правові наслідки через недотримання загальних правил безпеки під час пандемії", - повідомляє відділ комунікацій Головного управління Національної поліції в Харківській області.

У відділі комунікації підтвердили кореспондентові агентства "Інтерфакс-Україна", що правоохоронці обмежилися профілактичною бесідою з власником закладу, жодних заходів стосовно публіки, яка залишилася там після скасування концерту, вони не застосовували.

Сергій Жадан на своїй офіційній сторінці у Facebook вибачився за скасування концерту й пообіцяв, що гурт його відіграє пізніше. "Ми обов'язково відіграємо цей концерт, тому квитки можете не здавати. Про час та місце проінформуємо", - написав він, при цьому розкритикувавши правоохоронців, які не попередили про скасування концерту заздалегідь.

"Ви могли повідомити про скасування концерту за кілька годин до його початку. Тоді ми встигли б повідомити глядачам, і вони не пхалися би з цілого міста (й інших міст теж, до речі), ризикуючи здоров'ям у метрополітені чи маршрутках (вам же про здоров'я громадян ішлося?) Натомість ви прийшли безпосередньо на концерт і чекали годину, коли він, цей концерт, розпочнеться, елементарно для того, щоби штрафонути заклад. Фактично тримаючи в заручниках кілька сотень людей, які чекали в залі на початок заходу. Вибачте, але це не охорона здоров'я - це шантаж і скотство", - написав Жадан.

Ввечері глядачі, які прийшли на концерт у "Корову", опублікували відео, на якому Жадан пояснює причини скасування концерту і звинувачує в цьому владу. "Ця влада не дає нам працювати. Ця влада не дає нам жити. Вони цілий рік - поставили культуру в цю позицію і нічого не робитимуть... Вони вирішують свої проблеми, вони підвищують свої рейтинги. Вони це роблять за рахунок нас", - сказав він.

На цьому відео, а також на фото, оприлюднених у соцмережах і на офіційному сайті облуправління поліції, видно, що в клубі було дуже багато людей, соціальна дистанція не дотримувалася, дехто був без масок.

23 березня Харківську область було переведено з "жовтої" в "помаранчеву" зону.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У п'ятницю в Україні буде тепло і сухо, на півдні вдень до 26°, у Чернігівській та Сумській областях 15-20°

Сили оборони України покращили своє тактичне становище в районі Серебрянського лісництва - ОСУВ "Хортиця"

Україна розглядає механізм ленд-лізу як запобіжник проти політичної дестабілізації серед союзників - Стефанішина

Союзники працюють над тим, щоб гарантувати незворотність членства України в НАТО на саміті у Вашингтоні - Стефанішина

Ворогу вдалося закріпитися в Очеретиному, ЗСУ вживають заходів щодо стабілізації обстановки та повернення під контроль н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Укргідрометцентр попереджає про заморозки на ґрунті у східних регіонах 4 і 5 травня

Російський ракетний удар по Одесі знищив посилки на "Новій пошті" на 3 млн грн

Перший Саміт миру для України стане платформою, яка започаткує майбутній мирний процес, - пресслужба президента

У Запорізькій області на Великдень буде посилено заходи безпеки - голова ОВА

Половина енергетичної системи України пошкоджена - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА