20:08 23.03.2021

АМКУ рекомендував 16 газзбутам не порушувати термінів публікації ціни газу для населення і не зловживати становищем при її встановленні

1 хв читати
АМКУ рекомендував 16 газзбутам не порушувати термінів публікації ціни газу для населення і не зловживати становищем при її встановленні

Антимонопольний комітет України (АМКУ) рекомендував 16 газозбутовим компаніям не порушувати терміни публікації ціни газу для населення - за п'ять діб до її введення в дію.

"Завчасне інформування споживачів про зміну ціни (за п'ять днів до введення її у дію), надасть їм можливість планувати власні витрати за новою ціною або шукати іншого постачальника", - зазначається у встановлених у вівторок рекомендаціях, оприлюднених на сайті комітету.

АМКУ також зазначив, що, незважаючи на звільнення ринку газу для населення з 1 серпня 2020 року від держрегулювання, збільшення газопостачальними компаніями роздрібних цін на природний газ для побутових споживачів має бути належним чином обґрунтоване.

У зв'язку з цим газзбутам рекомендується встановлювати ціни на газ для населення на рівні, який існував би в умовах значної конкуренції на цьому ринку.

Рекомендації отримали "Вінницягаз збут", "Волиньгаз збут", ТОВ "Дніпропетровськгаз збут", ТОВ "Житомиргаз збут", ТОВ "Закарпатгаз збут", ТОВ "Запоріжгаз збут", ТОВ "Івано-Франківськгаз збут", ТОВ "Київоблгаз збут", ТОВ "Львівгаз збут", ТОВ "Миколаївгаз збут", ТОВ "Рівнегаз збут", ТОВ "Сумигаз збут", ТОВ "Харківгаз збут", ТОВ "Хмельницькгаз збут", ТОВ "Чернівцігаз збут", ТОВ "Чернігівгаз збут".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА