19:25 10.03.2021

В Україні слід створити єдину цифрову систему для споживачів житлово-комунальних послуг

2 хв читати
В Україні слід створити єдину цифрову систему для споживачів житлово-комунальних послуг

В.о. міністра енергетики України Юрій Вітренко вважає за необхідне створити в Україні єдину уніфіковану цифрову систему з метою захисту вразливих споживачів житлово-комунальних послуг.

"Держава повинна захищати своїх громадян. Особливо це стосується вразливих споживачів газу, електроенергії, тепла. З відповідною проблемою ми зіткнулися, зокрема, в цьому опалювальному сезоні. Ми повинні створити уніфіковану цифрову систему, як один із ключових елементів сталого розвитку енергетичного сектора", - сказав Вітренко в ході міжвідомчої тематичної установчої зустрічі в міністерстві 9 березня, слова якого наведені в повідомленні на сайті Міненерго в середу.

У заході взяли участь представники всіх відомств, які, безпосередньо або побічно, взаємодіють з населенням та учасниками енергетичного ринку на різних етапах постачання та споживання енергії, зокрема, Міністерства соціальної політики України, Міністерства фінансів України, Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України і Антимонопольного комітету України.

" Створення уніфікованої цифрової системи має стати результатом спільних та скоординованих зусиль цих державних інституцій. Адже вона має містити максимальний обсяг надійної та всеохопної інформації про споживачів житлово-комунальних послуг, ціни і тарифи, які вони сплачують, обсяги нарахованих їм субсидій тощо", - зазначено в повідомленні Міненерго.

Крім того, як вважають в міністерстві, система повинна мати сервіси для відстеження витрат на "комуналку" і їх аналіз, а також для зміни постачальника компослуг.

"У результаті аналізу ми навіть наперед зможемо визначати вразливих споживачів і пропонувати їм разову допомогу в разі непередбачених обставин або проблем", - запевнив Вітренко.

За інформацією відомства, уніфікована цифрова система не передбачає скасування чи зміни нинішнього механізму комунальних субсидій, а доповнить її для більшої зручності і повноти охоплення інформації.

Надалі до роботи системи будуть залучені оператори систем транспортування газу, системи передачі електроенергії і розподільних мереж.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА