08:34 07.03.2021

Білий дім має намір створити структуру з протидії кібератакам

2 хв читати
Білий дім має намір створити структуру з протидії кібератакам

Адміністрація президента США Джо Байдена може сформувати цільову групу для боротьби з великими кібератаками, "пов'язаними з Китаєм", повідомив телеканал CNN з посиланням на своє джерело з числа офіційних осіб.

Цільова група або "Об'єднана координаційна група" (UCG) - це міжвідомча структура, створення якої ініціювала Рада національної безпеки, до якої належать ФБР, Агентство кібербезпеки і інфраструктурної безпеки (CISA) та інші, сказав американський чиновник.

За оцінками, близько 30 тис. постраждалих від "китайських" кібератак клієнтів налічується тільки в США і 250 тис. у всьому світі, хоча ці цифри можуть зрости, повідомило джерело.

Адміністрація Байдена все частіше б'є на сполох з приводу серії недавніх кібератак, про які компанія Microsoft заявила на цьому тижні.

"Це активна загроза. Всі, хто керує цими серверами - уряд, приватний сектор, наукові кола - повинні діяти зараз, щоб виправити становище", - заявила прес-секретар Білого дому Джен Псакі.

Радник Байдена з питань національної безпеки Джейк Салліван раніше повідомив у своєму Twitter, що уряд відстежує повідомлення про те, що американські мозкові центри, ймовірно, були скомпрометовані атакою, а також "оборонно-промислові бази".

CISA наголосило, що шкідлива активність, якщо її не зупинити, може "дозволити зловмиснику отримати контроль над всією корпоративною мережею".

Прес-секретар Пентагону Джон Кірбі заявив журналістам, що міністерство оборони нині працює над тим, щоб визначити, чи не є вона вразливою.

Цього тижня Microsoft повідомила, що їй стало відомо про декілька слабких місць у програмному забезпеченні її серверів, які використовують "китайські" хакери.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА