15:37 06.03.2021

Ситуація з COVID-19 у Києві відповідає показникам "помаранчевої" зони, причин переведення в "червону" ще немає - Ляшко

2 хв читати
Ситуація з COVID-19 у Києві відповідає показникам "помаранчевої" зони, причин переведення в "червону" ще немає - Ляшко

Ситуація з COVID-19 в Києві відповідає показникам "помаранчевої" зони епідемічної небезпеки, підстав для введення в столиці "червоної" зони наразі немає, заявив головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС).

Як повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів України, за словами Ляшка, ситуація в Києві відповідає показникам для "помаранчевої" зони, і поки що причин переведення столиці в "червону" зону немає.

Водночас на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 6 березня було ухвалено рішення про запровадження з 00:00 8 березня "червоного" рівня епідемічної небезпеки поширення Covid-19 на території Закарпатської області.

Згідно з постановою №104 від 17 лютого 2021 року будуть застосовані обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для цього рівня епідемічної небезпеки.

Голові Закарпатської облдержадміністрації доручено забезпечити дотримання відповідних обмежувальних протиепідемічних заходів, а крім того, проаналізувати причини зростання захворюваності в області та у разі необхідності ухвалити відповідні кадрові рішення.

Ляшко також наголосив, що Закарпатська область - одна з небагатьох областей, які не виконали доручення уряду і комісії з ТЕБ і НС, і не забезпечили 80% перепрофільованих ліжок під COVID-19 з централізованим постачанням кисню або кисневими концентратами.

"Сьогодні в регіоні цей показник 66%. Також менше необхідних показників в Івано-Франківській області - 74%, Одеській - 70%, Рівненській - 72%, Чернівецькій - 78% і в Києві - 78%", - зазначили в уряді.

Комісія з ТЕБ та НС доручила головам Закарпатської, Івано-Франківської, Одеської, Рівненської, Чернівецької обласних та Київської міської держадміністрацій вжити невідкладних заходів щодо забезпечення подачею кисню не менше за 80% ліжкового фонду, відведеного для госпіталізації хворих на COVID-19, та про результати поінформувати Кабмін у тижневий термін.

Як повідомлялося, у Київській області з 4 березня почав діяти "помаранчевий" рівень епідемічної небезпеки у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський і Столтенберг відвідали Національний університет оборони

Генпрокурор: Слідство має підстави вважати умисним вибір офіцерів РФ вдарити по Одесі саме "Іскандером" із касетним боєзарядом

На аеродромі "Кущевська" на Кубані знищено склад авіабомб - британська розвідка

У РФ змінюють імена депортованим з України дітям, що ускладнює їх репатріацію - ISW

Інформація про другого загиблого в Харкові не підтвердилася, у місті 7 поранених

Просування окупантів у районі Авдіївки зупинилося - ISW

Унаслідок ворожих ударів по Харкову загинула одна людина, є поранені

Удар по Одесі, за попередніми даними, здійснено "Іскандером" із касетною частиною - Плетенчук

Румунія передала ДБР одного з організаторів міжнародного наркосиндикату

У Слов'янську затримано шпигунку, яка передавала окупантам дані про понтонні переправи ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА