14:10 03.03.2021

Україна залишиться в "зимовому часі", якщо Рада встигне проголосувати законопроект до 25 березня - нардеп Підласа

2 хв читати
Україна залишиться в "зимовому часі", якщо Рада встигне проголосувати законопроект до 25 березня - нардеп Підласа

Україна може остаточно перейти на "зимовий час" у разі ухвалення відповідного законопроекту "Про обчислення часу в Україні" (№4201) у цілому до 25 березня 2021 року, повідомила заступниця голови парламентського комітету з питань економічного розвитку Роксолана Підласа ("Слуга народу").

"За задумом авторів, і в принципі комітет економічного розвитку підтримує цю ідею, Україна має залишитися на зимовому часі. Це стандартний час, який у нас з 25 жовтня по 25 березня. Сподіваємося встигнути проголосувати в цілому законопроект до 25 березня, і нам не треба буде переводити годинники вже 25 березня", - пояснила Підласа на брифінгу в середу після ухвалення законопроекту в першому читанні.

У прикінцевих положеннях законопроекту №4201 зазначається, що в разі ухвалення в цілому він набуде чинності через три місяці після його офіційної публікації в парламентській газеті "Голос України". У зв'язку з цим Підласа наголосила, що в разі, якщо ВР не зможе ухвалити закон до 25 березня, то між першим і другим читанням парламентарії передбачать поправку, згідно з якою в Україні "востаннє годинник буде переведено 25 жовтня".

"Якщо ВР встигне проголосувати законопроект (у цілому - ІФ) до 25 березня 2021 року, то ми змінимо цю норму, і він набуде чинності відразу, й ми 25 березня не переводитимемо годинники. Якщо виникнуть якісь труднощі, й ми не встигатимемо проголосувати, то ми ще двічі переведемо годинники, але 25 жовтня - востаннє", - уточнила депутат.

Як повідомлялося, Верховна Рада 3 березня підтримала законопроект "Про обчислення часу в Україні" (№4201) щодо скасування переходу на літній і зимовий час в Україні.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА