10:57 03.03.2021

Саудівська Аравія має намір вакцинувати від COVID-19 увесь персонал, що забезпечує хадж

2 хв читати
Саудівська Аравія має намір вакцинувати від COVID-19 увесь персонал, що забезпечує хадж

Медичні служби Саудівської Аравії планують вакцинувати від коронавірусу COVID-19 увесь медичний персонал і волонтерів, які допомагатимуть в організації хаджу в 2021 році, повідомила в середу газета The National (Абу-Дабі).

Представник Міністерства охорони здоров'я королівства з Мекки повідомив виданню, що відомство поширило внутрішній меморандум. Водночас, зазначив він, рішення стосовно обов'язковості вакцинації для паломників поки що не прийняте.

The National нагадує, що раніше в регіональних ЗМІ з'являлася інформація, нібито саудівська влада вимагатиме від усіх учасників хаджу прищеплюватися від COVID-19.

При цьому ще незрозуміло, скільки паломників допустять на хадж у 2021 році. У 2020 році через пандемію в хаджі взяли участь лише близько 1 тис. людей, котрі вже перебували на території королівства. Завдяки вжитим заходам безпеки під час хаджу випадків інфікування коронавірусом зафіксовано не було. Для порівняння: у 2019 році в Саудівську Аравію на хадж прибули 2,5 млн людей.

У жовтні 2020 року влада дозволила підданим та іноземцям, які постійно живуть у країні, здійснювати умру - мале паломництво в Мекку. Відтоді її здійснили 5 млн осіб, і за рахунок суворості організації випадків COVID-19 у ході заходів виявлено не було, зазначає The National.

Тим часом, зазначає видання, Ер-Ріяд планує вакцинувати до кінця 2021 року 70% населення королівства, що становить близько 34,2 млн осіб. Поки що вакцину отримали 885 тис. людей. Безкоштовна вакцинація здійснюється препаратами Pfizer-BioNTech і AstraZeneca.

Згідно з даними статистичного сайту Worldometers, загалом у Саудівській Аравії за час пандемії виявили понад 355 тис. випадків зараження коронавірусом, більше ніж 6,5 тис. пацієнтів із COVID-19 померли.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу зафіксовано 96 бойових зіткнень

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА