21:17 01.03.2021

Саркозі подасть апеляцію на вирок у справі про корупцію

2 хв читати
Саркозі подасть апеляцію на вирок у справі про корупцію

Екс-президент Франції Ніколя Саркозі подасть апеляцію на вирок суду, який визнав його винним у корупції і зловживанні впливом, повідомила його адвокат Жаклін Лаффон у понеділок.

"Я вам оголошую, що ми підготували апеляцію на це рішення. Екс-президент, звичайно, заперечує цей вирок", - заявила адвокат Саркозі Жаклін Лаффон.

Вона додала, що Саркозі "спокійно і рішуче має намір продовжувати доводити свою невинність".

Екс-президента Франції засудили до трьох років ув'язнення, два з яких - умовно. Такі ж терміни - три роки, з них два умовно - отримали адвокат Тьєрі Ерзог і колишній прокурор Жильбер Азібер. Вони проходили у тому ж процесі, пов'язаному зі "справою щодо прослуховування" 2014 року.

Розслідування концентрувалося на телефонних розмовах у лютому 2014 року, які вели за допомогою шифрованої лінії зв'язку. За даними слідства, Саркозі та Ерзог обіцяли Азіберу в обмін на інформацію посаду в Монако. Обіцянку у результаті не було виконано, однак у прокуратурі визнали, що відповідно до французького законодавства йдеться все одно про корупцію. Захист Саркозі, у свою чергу, наполягав, що вся справа будується на незначній розмові між Саркозі та його адвокатом.

Це перший у післявоєнній історії Франції суд, коли колишній президент постав на процесі особисто і був засуджений до реального терміну. До Саркозі в 2011 році судили ще одного колишнього президента - Жака Ширака - за фіктивні посади в паризькій мерії під час перебування Ширака мером французької столиці. Але через стан здоров'я він ніколи не з'являвся на лаві підсудних.

Пізніше у березні Саркозі та ще 13 осіб очікує суд в іншій справі, де їх обвинувачують у незаконному фінансуванні президентської кампанії Саркозі у 2012 році. Партію "Союз за народний рух", яку тоді очолював Саркозі, підозрюють у збиранні на передвиборну кампанію EUR42,8 млн - вдвічі більше передбаченого ліміту. Проте, Саркозі вибори 2012 року програв, поступившись перемогою соціалісту Франсуа Олланду.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Дергачах, постраждали 4 дитини - ОВА

У Мукачеві відкрили Центр рекрутингу української армії

Українські військові знищили ворожу ПЗУ комплексу "Бук" із шістьма ракетами

Унаслідок ворожого обстрілу в Херсоні пошкоджено магазин і освітній заклад

У Києві затримали псевдобізнесменів, які за фальшивими документами хотіли отримати в банку кредит на 25 млн грн

У Брюсселі відбудеться Форум ЄС-Україна з питань оборонної промисловості

Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст, приуроченому до Дня Європи

РФ наразі не запрошена на Саміт миру, але мирний процес без Росії неможливий - МЗС Швейцарії

Ворог не прорвався до каналу Сіверський Донець - Донбас, ситуація в районі Часового Яру контрольована, другу лінію оборони укріплено - ОСУВ "Хортиця"

За минулу добу на півдні України знищено авіаракету, два БПЛА Shahed і два "Орлани"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА