21:15 25.02.2021

Президентське подружжя оглянуло виставку "Леся Українка: 150 імен"

1 хв читати
Президентське подружжя оглянуло виставку "Леся Українка: 150 імен"

Президент України Володимир Зеленський і перша леді Олена Зеленська оглянули виставку "Леся Українка: 150 імен", яка є частиною мистецького проекту, присвяченого 150-річчю української письменниці та громадської діячки, повідомляється на сайті глави Української держави в четвер.

Виставка розміщується в п'яти залах на трьох поверхах Українського дому в центрі Києва. Одним із символів виставки є 150 імен, які зіграли помітну роль у житті письменниці.

Володимир і Олена Зеленська також ознайомилися з повним зібранням творів Лесі Українки, до якого увійшли її листи, неопубліковані рукописи і чернетки.

"Це дуже цікавий і крутий проект. Леся Українка тут жива, непересічна особистість зі світоглядом, який був прогресивним для її покоління й залишається актуальним у наші часи. Думаю, що всі, хто відвідають цю виставку, отримають шанс поглянути на геніальну Лесю Українку, яку знають ще зі школи, з нової, незвичної точки зору та ще більше зацікавитися її творчістю. Леся Українка і сьогодні продовжує надихати багатьох авторів на нові творчі проекти", - сказав президент.

Події в рамках проекту "Леся Українка: 150 імен" відбудуться з 25 лютого до 8 березня. Організатор проекту - Міністерство культури і інформаційної політики України, до роботи над заходами залучено близько 20 музейних установ та фондів, експерти, літературознавці, художники, куратори, театрознавці, кінознавці.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА