20:33 23.02.2021

США вітають вручення підозр колишнім високопоставленим співробітникам "ПриватБанку"

1 хв читати
США вітають вручення підозр колишнім високопоставленим співробітникам "ПриватБанку"

Посольство США в Україні вітає дії правоохоронців щодо колишніх високопоставлених співробітників "ПриватБанку" і вважає вручення їм підозр важливим кроком у боротьбі з корупцією.

"Вітаємо НАБУ, Офіс генпрокурора і Україну за рішучі дії проти колишніх посадовців "ПриватБанку", яким повідомили про підозри в розтраті мільйонів гривень українських платників податків. Такі відважні дії є важливим кроком у боротьбі з корупцією", - зазначено в повідомленні посольства США у Twitter.

Як повідомлялося, трьом колишнім високопоставленим співробітникам ПриватБанку, зокрема екс-голові правління Олександру Дубілету, вручено підозри в розтраті чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненого за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах, а також у службовій підробці, які призвели до розтрати 136 млн грн, повідомила генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

Як стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна" в правоохоронних органах, ідеться про екс-голову правління банку Олександра Дубілета, екс-першого заступника глави Володимира Яценка та першу заступницю голови правління СК "Індержстрах" (Дніпро) Олену Бичихіну. Джерело уточнило, що підозру вручено Яценку особисто, а Дубілету та Бичихіній - поштою.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА