20:10 20.02.2021

США підтримують введення санкцій проти Медведчука

1 хв читати
США підтримують введення санкцій проти Медведчука

США підтримують зусилля України щодо захисту свого суверенітету і територіальної цілісності за допомогою введення санкцій, зокрема, проти народного депутата від фракції "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука, повідомляє прес-служба посольства США.

"Медведчук перебуває під санкціями США з 2014 року за підрив безпеки, територіальної цілісності і демократичних інститутів України" - йдеться в повідомленні, опублікованому в Twitter у четвер.

Як повідомлялося, РНБО ухвалила рішення про введення санкцій проти 19 юридичних і 8 фізичних осіб.

Як озвучив на брифінгу ввечері в п'ятницю, 19 лютого, секретар РНБО Олексій Данілов, серед осіб, які потрапили під санкції, п'ять громадян Російської Федерації (Вацковський Костянтин Борисович, Донченко Віталій Валерійович, Лісогор Сергій Вікторович, Попов Михайло Юрійович і Маслюк Олександр Миколайович), а також троє громадян України. Серед українців - Лавренюк Наталія Миколаївна (цивільна дружина Тараса Козака, проти якого санкції запроваджено 2 лютого), Марченко Оксана Михайлівна, дружина нардепа Віктора Медведчука, сам Медведчук Віктор Володимирович.

Також, за словами Данілова, під санкції потрапили компанії, зареєстровані на території Російської Федерації, а також компанії, частини яких зареєстровані в Молдові та інших країнах.

Він додав, що санкції запроваджено і стосовно п'яти літаків, якими здійснювалися перельоти за маршрутом Київ - Москва.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА