13:30 19.02.2021

Апеляційний суд продовжить розгляд справи про заборону розповсюдження книги "Справа Василя Стуса" 19 березня

2 хв читати
Апеляційний суд продовжить розгляд справи про заборону розповсюдження книги "Справа Василя Стуса" 19 березня

Київський апеляційний суд продовжить розгляд апеляційної скарги на рішення Дарницького районного суду Києва, який за позовом голови політради партії "ОПЗЖ" Віктора Медведчука зобов'язав автора книги "Справа Василя Стуса" Вахтанга Кіпіані та видавництво Vivat вилучити з твору інформацію про нього й заборонив поширення друкованого накладу книги до усунення порушення, 19 березня поточного року.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", у п'ятницю, 19 лютого, відбулося засідання Апеляційного суду міста Києва, на якому відбувалося ознайомлення зі справою.

За результатами засідання суд оголосив перерву до 11:00 19 березня. Тоді відбудуться дебати за апеляційною скаргою.

Як повідомлялося раніше, 19 жовтня 2020 року, Дарницький районний суд Києва зобов'язав автора книги "Справа Василя Стуса" Вахтанга Кіпіані та видавництво Vivat вилучити з твору інформацію про голову політради партії "ОПЗЖ" Медведчука й заборонити розповсюдження друкованого накладу до усунення порушення немайнових прав Медведчука.

Автори книги оскаржили рішення про заборону розповсюдження видання в апеляційній інстанції.

Раніше Медведчук подав позов до суду про захист честі, гідності та ділової репутації і попросив суд заборонити видання і розповсюдження книги "Справа Василя Стуса" і поширення будь-якої інформації про книгу в ЗМІ та в Інтернеті. Крім того, Медведчук просить визнати частину інформації, наведеної в книзі, недостовірною, зокрема дев'ять фраз.

Книга "Справа Василя Стуса" вийшла у світ у травні 2019 року. 2 листопада 2020 року новий наклад книги вийшов із розміщенням у виданні рішення Дарницького районного суду Києва про заборону книги в першій інстанції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА