07:10 16.02.2021

Ракета SpaceX стартувала на орбіту з новою групою з 60 інтернет-супутників Starlink

2 хв читати
Ракета SpaceX стартувала на орбіту з новою групою з 60 інтернет-супутників Starlink

Важка ракета-носій Falcon 9 у вівторок стартувала на орбіту з черговою партією з 60 міні-супутників для поповнення орбітального угрупування глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink, повідомила компанія-розробник SpaceX.

Запуск був здійснений у вівторок о 5:59 за Києвом (у понеділок о 22:59 за часом Східного узбережжя США) з 40-го стартового комплексу Космічного центру імені Кеннеді у Флориді.

Це вже 19-е виведення на орбіту групи інтернет-супутників, з травня 2019 року, в рамках проекту Starlink. Попередня партія з 60 супутників Starlink була запущена 4 лютого. Орбітальне угруповання SpaceX вже складається з 1083 космічних апаратів системи Starlink.

Наразі компанія є найбільшим супутниковим оператором у світі.

Приблизно через 1 годину 5 хвилин після запуску ракета повинна вивести всі супутники на орбіту.

Через 8 хвилин 24 секунди після старту перший багаторазовий ступінь ракети-носія SpaceX, який використовується для запусків вже вп'яте, повинна зробити керовану вертикальну посадку на автоматичну морську платформу Of Course I Still Love You, розташовану в Атлантиці, приблизно в 630 км від космодрому на мисі Канаверал.

У майбутньому, компанія SpaceX планує розгорнути орбітальне угруповання з 12 тис. космічних апаратів даного типу (а в подальшому - з 30 тис.) для створення повномасштабної мережі, яка дозволить забезпечити жителів Землі широкосмуговим доступом в інтернет у будь-якому куточку планети. SpaceX раніше повідомляла, що вже в 2020 році супутники забезпечать інтернет-покриттям всю територію Північної Америки, а до 2021 року буде охоплена майже вся планета. Загальна сума інвестицій в реалізацію проекту оцінюється в $ 10 млрд.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

Генштаб ЗС України: За добу відбулося 87 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 22 атаки ворога

Сили оборони України не підривали міст через канал Сіверський Донець-Донбас

Армія РФ завдала авіаудару по Костянтинівці, поранено чотирьох людей

Зеленський вручив нагороди воїнам-піхотинцям

Унаслідок обстрілу дронами-камікадзе в Нікополі пошкоджена лінія електропередач, люди не постраждали - Дніпропетровська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА