12:25 15.02.2021

Медведчук непричетний до нафтопродуктопроводу "Самара - Західний напрямок" - ОПЗЖ із посиланням на рішення суду

2 хв читати
Медведчук непричетний до нафтопродуктопроводу "Самара - Західний напрямок" - ОПЗЖ із посиланням на рішення суду

 Віктор Медведчук і члени його родини не були і не є причетні до нафтопродуктопроводу "Самара - Західний напрямок", йдеться в повідомленні партії "Опозиційна платформа - За життя".

У партії нагадують про рішення Верховного Суду, який 1 липня 2020 року ухвалив остаточне рішення у справі стосовно позову Віктора Медведчука до телеканалу "Прямий", Володимира Ар’єва, Назара Первака та Віктора Маруняка. Суд закрив касаційне провадження за касаційною скаргою ТОВ "Телеканал "Прямий" на рішення Печерського районного суду м. Києва від 25 травня 2018 року та постанову Апеляційного суду м. Києва від 21 вересня 2018 року у справі №757/72583/17 за позовом Медведчука Віктора Володимирович про захист честь, гідності та ділової репутації і спростування недостовірної інформації.

Суд визнав неправдивими заяви, що пролунали в ефірі програми "Закрита зона", зокрема й фразу: "І певні сегменти міждержавної торгівлі між Росією та Україною саме в паливно-енергетичному секторі так чи інакше контролює Медведчук. Насамперед це поставка дизельного палива нафтопроводом, яка контролюється близькими до Медведчука людьми, і вже актуальна тема... скраплений газ".

Раніше в Офісі генерального прокурора поінформували, що повідомили про підозру колишньому заступнику директора ДП "Український державний науково-дослідний і проектний інститут азотної промисловості і продуктів органічного синтезу". Його звинувачують у зловживанні повноваженнями як особу, що надає публічні послуги, і введенні в оману суду або іншого уповноваженого органу (ч. 3 ст. 365-2, ч. 2 ст. 384 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, колишній експерт, перебуваючи на посаді заступника директора державного підприємства, діючи в інтересах приватної компанії ТОВ "Прикарпатзахідтранс", яка фактично володіє нафтопродуктопроводом "Самара - Західний напрямок", склала завідомо недостовірний висновок. У подальшому цей висновок став підставою для ухвалення в серпні 2017 року Господарським судом Рівненської області рішення про відмову у визнанні права власності на зазначений об'єкт за державою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві 3 червня будуть стабілізаційні відключення світла

Зеленський привітав Галлу Томасдоттір із перемогою на виборах президента Ісландії: Сподіваюся на спільну роботу зі зміцнення партнерства та забезпечення миру

У Київській області ліквідовують наслідки негоди

"Укренерго" в понеділок, 3 червня, запровадить ліміти енергоспоживання в усіх регіонах України

Зеленський відвідає Філіппіни

Кількість бойових зіткнень на фронті з опівночі до 17.00 зросла до 48, із них 16 на покровському напрямку

Фонд Клуні "За справедливість" домагається переслідування російських пропагандистів у Європі - Єрмак

На півдні України від початку доби знищено 38 окупантів і 14 одиниць їхньої техніки

Окупанти обстріляли інфраструктуру в Шосткинському районі, жертв немає - обладміністрація

Норвегія знову посилила схему захисту переміщених осіб з України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА