15:29 09.02.2021

Ірпінський виправний центр буде першим об'єктом, виставленим на аукціон у рамках "Великої приватизації в'язниць" - Мін’юст

2 хв читати
Ірпінський виправний центр буде першим об'єктом, виставленим на аукціон у рамках "Великої приватизації в'язниць" - Мін’юст

Міністерство юстиції України спільно з Фондом держмайна (ФДМ) у рамках ініціативи "Велика приватизація в'язниць" планують виставити на прозорі аукціони майно 35 виправних пенітенціарних закладів у всій країні, які перебувають на консервації, повідомила заступник міністра юстиції Олена Висоцька.

"Кожен із цих закладів, розташованих по всій території України, уже припинив свою профільну діяльність. Утримувати закриті установи, які не виконують своєї функції, є невигідним для держави, оскільки це - мільйони гривень видатків щороку", - зазначила Висоцька.

Вона додала, що "приватизація законсервованих виправних центрів не лише позбавить державу збитків і забезпечить надходження до бюджету, а й дасть змогу будувати нові, сучасні виправні центри за європейським зразком, що покращить умови утримання в неволі, умови праці для персоналу Державної кримінально-виконавчої служби, а також забезпечить безпеку суспільства".

За словами Висоцької, першим об'єктом, який буде виставлено на аукціон, стане державна установа "Ірпінський виправний центр №132". Міністерство юстиції і Фонд державного майна вже готують до приватизації майновий комплекс цього об'єкта.

Повідомляється, що заклад припинив свою профільну діяльність ще в серпні 2019 року. Він розташований у центрі селища міського типу Коцюбинського, за 6 км від столичної станції метро "Академмістечко".

"Об'єкт має чудовий інвестиційний потенціал. Загальна площа земельної ділянки становить 8,3 га. Підведені комунікації: водовідведення і водопостачання, електрика. Поруч –залізнична вітка, що дасть змогу новому власнику забезпечити логістику. Навколо об'єкта зведено новий житловий масив, поруч великий парк, який створює хороші умови для забудови", - зазначив заступник голови ФДМ Тарас Єлейко.

У Мін’юсті інформують, що аукціон із продажу "Ірпінського ВЦ №132" буде оголошено в середині лютого, а сам "об'єкт, стартова ціна якого становить 220,2 млн грн, відкриває безліч можливостей як для побудови бізнес-центру, логістичного комплексу, так і для житлової забудови".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника

За добу ворог завдав двох ракетних і 41 авіаудару, обстріляв понад 125 населених пунктів

У посольстві Італії відбулася церемонія передання трьох автомобілів швидкої допомоги для Харкова та Києва асоціацією La Memoria Viva

На фронті зафіксовано 100 бойових зіткнень, ЗС України відбили 33 атаки на авдіївському напрямку

Інформація росіян про нібито удар по штабу ЗСУ в Одесі - фейк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА