10:38 03.02.2021

Блокування діяльності телеканалів "112 Україна", NewsOne і ZIK не має нічого спільного з наступом на свободу слова - прес-секретар Зеленського

2 хв читати
Блокування діяльності телеканалів "112 Україна", NewsOne і ZIK не має нічого спільного з наступом на свободу слова - прес-секретар Зеленського

Прес-секретар президента України Юлія Мендель заявляє, що блокування діяльності телеканалів "112 Україна", NewsОne і ZIK не має нічого спільного з наступом на свободу слова, й рішення було ухвалено з метою захисту національної безпеки.

"Блокування телеканалів так званого пулу Віктора Медведчука (голова політради партії "Опозиційна платформа - За життя" - ІФ), які фіктивно оформлені на його соратника Тараса Козака (нардеп, фракція "Опозиційна платформа - За життя" - ІФ), не має нічого спільного з наступом на свободу слова, яка в Україні є безперечною цінністю. Ці телеканали давно забули, що таке журналістські стандарти, перевірка фактів чи висвітлення принаймні двох точок зору", - написала Мендель на сторінці у Facebook.

Вона наголосила, що ці телеканали перетворилися на інструмент пропаганди, який використовується в інтересах держави-агресора, що порушила суверенітет та державні кордони України.

"Уже навіть підтверджено фінансування цих каналів з Росії. Ці медіа стали одним з інструментів війни проти України, тому заблоковані з метою захисту національної безпеки. Закликаємо мовників в Україні дотримуватися закону, етичних правил та журналістських стандартів. Не співпрацювати з державою-агресором та уникати фінансування та нав'язування редакційної політики з її боку", - заявили в Офісі президента.

Як повідомлялося, 2 лютого президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) стосовно народного депутата України Тараса Козака (фракція "Опозиційна платформа - За життя"), а також восьми компаній - засновників телеканалів "112 Україна", ZIK і NewsОne, повідомила прес-служба Офісу президента.

Телеканали "112 Україна", ZIK і NewsOne, у свою чергу, заявили, що мають намір боротися за право бути в ефірі та здійснювати мовлення для українців.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА