13:25 27.01.2021

Прокуратура Криму просить Інтерпол про міжнародний розшук літаків-порушників

1 хв читати
Прокуратура Криму просить Інтерпол про міжнародний розшук літаків-порушників

Прокуратура Криму звернулася до українського бюро Інтерполу з проханням про розшук літаків-порушників порядку в'їзду та виїзду на окупований півострів, повідомляє прокуратура АРК.

"За клопотаннями прокуратури АР Крим та м. Севастополя накладено арешти ще на 81 літак, який порушив правила міжнародних польотів над окупованим півостровом. Водночас прокуратура автономії звернулася до Укрбюро Інтерполу для внесення 109 раніше арештованих літаків-порушників до бази міжнародного розшуку. З метою виконання арештів до іноземних держав також направлено запити про міжнародну правову допомогу", - йдеться в повідомленні прокуратури АР Крим і міста Севастополя, розміщеному на сторінці Facebook.

За інформацією прокуратури, "встановлено близько 500 та накладено арешти на 190 літаків російських авіакомпаній, які незаконно здійснюють регулярні пасажирські авіаперевезення до окупованого півострова, порушуючи міжнародні правила польотів та законодавство України".

У прокуратурі АРК нагадують, що з березня 2014 року Україна закрила повітряний простір над окупованим півостровом Крим у зв’язку з неможливістю здійснювати нагляд за безпекою польотів під час організації повітряного руху, а також гарантування безпеки польотів. Офіційно припинено функціонування усіх аеропортів окупованої території півострова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА