20:05 20.01.2021

Комітет ВР із нацбезпеки просить КС розглянути питання відповідності Тупицького посаді, яку він обіймає

1 хв читати
Комітет ВР із нацбезпеки просить КС розглянути питання відповідності Тупицького посаді, яку він обіймає

Парламентський комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки просить Конституційний Суд України розглянути питання відповідності Олександра Тупицького займаній посаді голови Конституційного Суду.

"Члени комітету підтримали звернення комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки до Конституційного Суду України щодо розгляду питання про відповідність О. М. Тупицького вимогам Конституції України та закону "Про Конституційний Суд України"..., зокрема - про його відповідність критерію "високі моральні якості" та... займаній посаді", - йдеться на веб-сторінці профільного комітету в середу.

Водночас сайт політичної партії "Голос" повідомляє, що її представники у комітеті це звернення не підтримали.

За словами члена комітету Сергія Рахманіна (фракція "Голос"), кожен має діяти відповідно до Конституції та законодавства.

"Не може ЖЕК рекомендувати президенту призначати начальника Генерального штабу. Не може РНБО рекомендувати Вищій раді правосуддя звільняти або залишати на посаді суддю. Так само і профільний комітет Верховної Ради з безпеки та оборони не має права звертатися до КС щодо розгляду питання про високі моральні якості або їх відсутність у судді КС. Кожен має займатися своєю справою", - вважає Рахманін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА