10:03 04.01.2021

Українські екіпажі "Айлендів" пройдуть у США 10-тижневу підготовку - Міноборони

2 хв читати
Українські екіпажі "Айлендів" пройдуть у США 10-тижневу підготовку - Міноборони

Українські військові моряки зі складу екіпажів патрульних катерів класу "Айленд" незабаром вирушають для проведення подальшого навчання до Балтимора, штат Меріленд, США, де під керівництвом американських інструкторів пройдуть 10-тижневий курс навчання, повідомляє в понеділок інформаційне агентство Міністерства оборони України "АрміяІнформ".

Як зазначається в повідомленні, українські екіпажі працюватимуть безпосередньо на катерах під час виходів у акваторії, навчаться самостійно експлуатувати головні двигуни, дизель-генератори й допоміжні системи. На практиці перевірять роботи бортових систем, засобів навігації, зв’язку й іншого катерного обладнання й технічних засобів американського виробництва.

"Майбутні екіпажі катерів класу "Айленд" вже пройшли посилену підготовку в Україні. Передусім курс із поглибленого вивчення англійської мови. Моряки вдосконалювали штурманську підготовку, підготовку в питаннях боротьби за живучість, тренувалися на сучасних навчально-тренажерних комплексах і детально вивчали матеріальну частину катерів класу "Айленд", - розповіли в Міноборони.

У відомстві уточнили, що поточного року США в рамках підтримки України у сфері безпеки та оборони передадуть додатково ще три катери цього проекту.

"Це катери Берегової охорони США, які в подальшому збільшать бойові спроможності ВМС України під час виконання завдань в операційних зонах Азово-Чорноморського регіону. Нині ці катери проходять у США відповідне технічне обслуговування й доозброєння. Очікується, що три "Айленди" надійдуть до України морським шляхом до кінця першого півріччя цього року. Ці катери передадуть нашому флоту вже з бойовими модулями та встановленими на борту корабельними системами американського виробництва", - йдеться в повідомленні.

У Міноборони нагадали, що в листопаді 2019 року до бойового складу ВМС ЗСУ ввійшли перші два патрульні катери класу "Айленд", які отримали назви "Старобельск" і "Слов'янськ" і вже виконують завдання у басейні Чорного моря.

У відомстві також анонсували створення у складі ВМС України до кінця поточного року повноцінного дивізіону патрульних катерів класу "Айленд".

Як повідомлялося, командувач Військово-морських сил України Олексій Неїжпапа повідомив в інтерв'ю "Радіо Свобода", що американські патрульні катери класу "Айленд" прибудуть в Україну впродовж першого півріччя 2021 року. Він додав, що вже підписано контракт на будівництво американських катерів Mark 6 для України. Неїжпапа також повідомив про попередні переговори з Великою Британією про будівництво для ВМС ЗСУ восьми ракетних катерів із комплектуючими.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Найближчі дні в Україні будуть теплими, невеликий дощ пройде на сході країни

Керівнику "Київавтодору" висунуто підозру щодо збитків на ремонтах доріг у Києві

McDonald's планує відкриття ресторанів у Боярці, Гатному та Чабанах

В Одесі внаслідок обстрілів пошкоджено приміщення представництва омбудсмена

Окупанти припинили наступ у районі Авдіївки, відновили наступ на Часів Яр - ISW

Окупанти завдали ударів по Харкову та передмістю, без постраждалих

Нічна ракетна атака по Одесі здійснена ракетами "Іскандер М" - речник ПС ЗСУ

У Києві організують охорону місць богослужіння у Великодню ніч, комендантська година не зміниться - військова адміністрація

Окупанти за добу 7 разів обстріляли міста й села Донеччини, у Новоолександрівці й Калиновому загинули мирні жителі

В Україні встановили рекорд із наймасовішого розпису писанок майстрами з різних регіонів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА