10:57 23.12.2020

Борщ із вишнями переміг у кулінарному змаганні українських міністрів

2 хв читати
Борщ із вишнями переміг у кулінарному змаганні українських міністрів

Чотири міністри українського уряду взяли участь у кулінарних змаганнях з приготування найкращого борщу в підтримку внесення елемента "Культура приготування борщу" до переліку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

Як повідомляє прес-служба Міністерства культури та інформаційної політики, захід пройшов 22 грудня напередодні підготовки документів для внесення борщу в попередній список елементів нематеріальної культурної спадщини.

Шеф-кухар Євген Клопотенко розділив учасників на дві команди і запропонував на вибір 80% інгредієнтів, з яких традиційно готують борщ в Україні. Борщ із вишнями вирішили готувати віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина та міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко. Смажену капусту як основний інгредієнт для свого борщу вибрали міністр захисту довкілля і природних ресурсів Роман Абрамовський і міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко.

"Минулого тижня запропонував колегам-міністрам приготувати разом борщ. Така активність вкрай важлива для промоції страви та включення "Культури приготування українського борщу" до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. У команді з Ольгою Стефанішиною готували борщ за всеукраїнським рецептом", - розповів Ткаченко.

За словами міністра, у змаганні переміг вишневий борщ на яловичому бульйоні, а борщ Петрашка й Абрамовського отримав приз глядацьких симпатій. "Вийшло смачно, як і у команди-суперників Ігоря Петрашка та Романа Абрамовського. Перемогу здобув борщ, бо по-іншому бути й не могло. Коли український борщ готують українці - завжди виходить смачно", - сказав Ткаченко.

Як повідомлялося, в жовтні експертна рада рекомендувала Мінкультури України включити до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини "Культуру приготування українського борщу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Між станціями метро "Деміївська" та "Либідська" розпочався демонтаж залізобетонних тюбінгів - КП "Київський метрополітен"

Суд дозволив зняти з митрополита Павла електронний браслет, але не відлучатися з місця проживання

"Нова пошта" відкрила перше відділення в Іспанії

Правоохоронець із Запоріжжя вимагав у військового хабаря за непритягнення до відповідальності за ДТП, у якій той не був винен

Зеленський: Членство в ЄС - мрія, яка скоро стане реальністю для України

Чарльз III повернувся до громадських обов'язків після діагностування раку

Україна планує більше залучати до розмінування жінок - Свириденко

Унаслідок ворожих ударів по Харкову одна людина загинула, дев’ятеро постраждали - Синєгубов

Примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку до країни, яка воює, не буде - Стефанішина

Миколаїв має стати точкою входу інноваційного технологічного виробництва на всеукраїнський ринок - мер міста

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА