20:23 03.12.2020

Закладено перші корпуси під катери українським прикордонникам

2 хв читати
Закладено перші корпуси під катери українським прикордонникам

Реалізація українсько-французького рамкового договору з посилення системи морської безпеки та охорони кордону України переходить у практичну площину: розпочалося будівництво катерів для Державної прикордонної служби, заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Розпочалось будівництво катерів для Державної прикордонної служби. Корпуси вже готові на 30-50%. За три роки українські прикордонники отримають 20 суден для охорони кордону, операцій спостереження та протидії диверсійно-розвідувальним групам: п’ять із них буде виготовлено в Україні", - наводить слова Авакова прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

Так, нині сторони фактично переходять до практичної роботи з будівництва катерів. Очікується, що вже на початку весни 2021 року група українських експертів відбуде до французького міста Ле-Сабль-д'Олон для забезпечення постійного зворотного зв'язку та безперервності процесу побудови катерів.

Також українська та французька сторони обговорюють можливість комплектування майбутніх прикордонних катерів певним обладнанням. Крім того, наразі обговорюються питання навчання технічного персоналу і команд катерів технічної підтримки і післяпродажного обслуговування.

Як повідомлялося, 22 липня 2020 року в Миколаєві на території суднобудівно-судноремонтного заводу "Нібулон" підписано контракт із реалізації українсько-французького проекту посилення системи морської безпеки та охорони кордону України.

У рамках реалізації проекту Україна отримає сучасні катери для захисту державного кордону, сучасні технології у будівництві кораблів.

Проект передбачає протягом трьох років будівництво та отримання Держприкордонслужбою України 20 сучасних патрульних катерів, чверть із замовлення буде здійснена вітчизняним суднобудівельним підприємством за французькими технологіями. Французька компанія ОСЕА обрала українським партнером суднобудівельне підприємство "Нібулон".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу зафіксовано 96 бойових зіткнень

Зеленський подякував Норвегії за рішення збільшити підтримку України на $600 млн

У центрах рекрутингу української армії повістки не вручатимуть - Міноборони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА