12:57 19.11.2020

В Україні планують до 2030 року замінити весь громадський транспорт на електричний

2 хв читати
В Україні планують до 2030 року замінити весь громадський транспорт на електричний

Україна підтримує використання в містах екологічних видів транспорту, тому в рамках Національної транспортної стратегії до 2030 року планує повністю замінити весь міський громадський транспорт на електричний і створити відповідну інфраструктуру для цього, повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури з посиланням на главу відомства Владислава Криклія у четвер.

"Ми підтримуємо використання в містах екологічних видів транспорту, зокрема міського електричного та електромобілів. Національною транспортною стратегією України до 2030 року передбачено, що міста замінять свій автопарк на електробуси, і буде створено відповідну зарядну інфраструктуру для них. У цьому напрямі ми наразі активно співпрацюємо з міжнародними фінансовими організаціями і готуємося до реалізації другої фази спільного проекту з ЄІБ "Міський громадський транспорт України ІІ", який передбачає оновлення парків громадського транспорту у різних українських містах і заміну їх виключно на електротранспорт", - розповів Криклій під час Global e-Mobility Forum, організованого Міністерством клімату і довкілля Польщі.

Він зазначив, що спільно з бізнесом і громадськістю міністерство розробило проект стратегії розвитку автомобільної промисловості в Україні, який передбачає стимули для вітчизняного виробництва електрокарів, а також враховує популяризацію і приватного, і громадського електричного транспорту.

Криклій також додав, що міністерство повністю підтримує продовження дії звільнення від сплати ПДВ на ввезення в Україну електромобілів і свого часу доклало багато зусиль для скасування цього мита і ПДВ на електрокари. Крім того, відомство ініціювало та активно приєдналося до розробки ключових змін до державних будівельних норм у частині розміщення електрозаправок на дорогах.

"Сьогодні в Україні майже 25 тис. електрокарів, 25 тис. гібридів і майже 9 тис. пунктів електрозарядних станцій, які розміщені здебільшого у містах. Ми ініціювали і вже працюємо над внесенням нових змін до державних будівельних норм щодо планування і забудови територій, які дозволили б розміщення електрозарядних станцій на всіх дорогах загального користування, зокрема місцевих", - підсумував міністр.

Як повідомлялося, Кабмін 9 вересня 2020 року підтримав розроблений Мінінфраструктури законопроект "Про внесення змін до закону України "Про автомобільний транспорт". Він чітко визначає в законодавстві України термін "електричний транспортний засіб" ("електромобіль"), "електробус", "станція зарядки електромобілів", "вантажний електромобіль", "легковий електромобіль", "гібридний електромобіль", "плагін-гібридний електромобіль".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Голосіївському районі Києва знайдено російську ракету Х-69, її бойову частину знешкоджено

ППО збила ракету над Дніпропетровщиною - голова області

Кулеба: Якщо ми хочемо зберегти мир у Європі, ми маємо перейти до європейської економіки й промисловості воєнного часу

Найближчі дні в Україні будуть теплими, вночі в середу місцями заморозки

Реєстрація для участі у вступних іспитах до магістратури стартує 7 травня і триватиме до 29 травня

В Україні без світла майже 500 населених пунктів - "Укренерго"

Понад 400 тис. споживачів одночасно залишалися без світла на Сумщині через нічний удар РФ - Міненерго

На заході та півночі України в понеділок очікуються грози

У результаті місії ГУР у Криму знищено швидкісний катер ворога

СБУ затримала двох ворожих агентів, які готували масовані обстріли України напередодні Великодня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА