07:10 14.11.2020

Німеччина і Франція підтримали Україну щодо єдиного Плану дій з Донбасу

2 хв читати
Німеччина і Франція підтримали Україну щодо єдиного Плану дій з Донбасу

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив про необхідність активізації роботи Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі і виступив за прийняття документа, який надав би поштовх Мінському переговорному формату, повідомляє прес-служба Офісу президента.

Зокрема, Єрмак розповів про план дій, який підготувала українська сторона.

"Документ має назву "План спільних кроків учасників Тристоронньої контактної групи з виконання Мінських домовленостей". Ми розглядаємо цей документ як такий, що стосується імплементації Мінських домовленостей у роботі ТКГ. Цей документ є результатом усіх важливих напрацювань як у нормандському форматі в минулому, так і в роботі ТКГ. Я вважаю, що у разі знаходження порозуміння цей план спільних кроків може дійсно стати основою великої дорожньої карти, яку ми можемо прийняти на рівні нормандського формату", - сказав він 13 листопада під час робочої зустрічі зовнішньополітичних радників лідерів держав "нормандської четвірки" в форматі відеоконференції.

Єрмак зазначив, що в українському документі узагальнені пропозиції, озвучені сторонами на засіданнях ТКГ.

Крім того, Україна підтримала пропозицію німецької сторони організувати роботу експертних груп радників лідерів країн-учасниць нормандського формату для прискорення цього процесу.

"Безумовно, на наступному тижні наші представники готові бути в Берліні для того, щоб продовжити роботу над документом", - зазначив керівник Офісу президента.

За його словами, буде корисним продовження роботи в форматі ТКГ і в нормандському форматі.

Представники Німеччини і Франції Ян Гекер і Еммануель Бонн підтримали позицію України щодо напрацювання єдиного документа для ефективної роботи ТКГ.

Гекер відзначив прогрес з української сторони, зокрема відкриття двох нових КПВВ на Луганщині.

"Ми спостерігаємо істотний прогрес на місцях. Україна відкрила два додаткових пункти переходу в Луганській області", - сказав він.

Політичний радник канцлера ФРН закликав Росію вжити негайних заходів для відкриття пропуску з боку непідконтрольних українському уряду територій, які зараз блокують початок роботи цих КПВВ.

Також Гекер наголосив на необхідності забезпечення безперешкодного доступу представників Міжнародного комітету Червоного Хреста в місця утримання людей на тимчасово окупованих територіях Донбасу для прискорення процесу верифікації списків на взаємне звільнення утримуваних осіб.

Зовнішньополітичний радник президента Франції Еммануель Бонн зазначив, що напрацювання єдиного документа дозволить сторонам досягти прогресу в переговорах у рамках ТКГ.

Сторони домовилися продовжити консультації з вироблення єдиної дорожньої карти на основі представленого Україною документа.

У свою чергу російська сторона погодилася з необхідністю активізації роботи ТКГ.

"Поряд із розглядом плану спільних кроків учасників ТКГ з виконання Мінських домовленостей це зазначає можливість прискорення роботи групи на усіх напрямах, перш за все гуманітарному", - наголосили в прес-службі ОП.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА