19:41 30.10.2020

Екс-голова Конституційного Суду Шевчук закликав суддів КС піти у відставку

1 хв читати
Екс-голова Конституційного Суду Шевчук закликав суддів КС піти у відставку

Колишній голова Конституційного Суду України Станіслав Шевчук звернувся до суддів КСУ із закликом піти у відставку з огляду на конституційну кризу, що склалася нині в країні.

"Звертаюся до суддів КСУ: згадайте про власну гідність, не чіпляйтеся за посади за всяку ціну, проявіть мудрість і мужність. Подайте у відставку! Громадяни України оцінять це. Нашій країні необхідна термінова конституційна реформа, яка покладе край квотності і кулуарщині при призначенні суддів КСУ, забезпечить прозорість та ефективність розглядів конституційних звернень, якість і високий професійний рівень ухвалених рішень. А головне, поверне громадянам повагу і довіру до головного і єдиного органу конституційного контролю", - написав Шевчук на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю ввечері.

Він зазначив, що сьогоднішня конституційна криза потребує неординарного, сміливого і водночас зваженого та відповідального рішення.

"В історії КСУ були різні за якістю і змістом рішення, але ніколи раніше ці рішення не приймалися в умовах настільки явного конфлікту інтересів та особистої зацікавленості суддів. Суд фактично перетворився на закриту злочинну касту, яка сама себе наділила надконституційними повноваженнями з метою уникнення будь-якої відповідальності. Доводиться констатувати, що діючі судді Конституційного Суду втратили авторитет у громадян України, не здатні виступати захисниками конституційного ладу і не можуть бути арбітрами між владою і суспільством", - написав екс-суддя КС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА