19:15 28.10.2020

ТКГ домовилася про відкриття КПВВ "Золоте" та "Щастя" 10 листопада

2 хв читати
ТКГ домовилася про відкриття КПВВ "Золоте" та "Щастя" 10 листопада

Учасники чергового засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ) у форматі відеоконференції за участю делегацій України, Російської Федерації за модераторства ОБСЄ домовилася про відкритті 10 листопада двох контрольних пунктів в'їзду/виїзду (КПВВ) на Донбасі, повідомляє Офіс президента.

"Учасники консультацій у Тристоронній контактній групі домовилися про дату відкриття двох контрольних пунктів в'їзду/виїзду (КПВВ) - "Золоте" та "Щастя" - 10 листопада", - йдеться у повідомленні.

Так, перший заступник глави української делегації Олексій Резніков запевнив про готовність України відкрити обидва КПВВ у визначену дату. Крім того, 6 листопада він відвідає ці КПВВ для завершення організаційних питань, і запросив приєднатися до візиту спеціального представника голови ОБСЄ в Україні та ТКГ Гайді Грау.

"Водночас представники України поінформували, що інфраструктура обох КПВВ готова для проїзду вантажного транспорту. Також українська сторона завершує асфальтування дороги в районі КПВВ "Золоте", який за рік тричі перебував під обстрілом", - йдеться в повідомленні.

Спецпредставник голови ОБСЄ відзначила готовність сторін підтримувати постійний режим припинення вогню та закликала учасників Тристоронньої контактної групи продовжити роботу з вироблення координаційного механізму для контролю за дотриманням режиму тиші.

Крім того, члени української делегації також наголосили, що згода учасників консультацій розробити проект плану дій дає змогу "вже сьогодні розблокувати реалізацію домовленостей із розмінування 20 нових ділянок, що надзвичайно важливо у зв'язку з наближенням зимового періоду, а також перейти до практичних дій із розведення сил та засобів на чотирьох наступних ділянках".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА