15:18 27.10.2020

Ляшко: Нові карантинні обмеження розглядатимуть за 15 тис. хворих на COVID-19 за добу

2 хв читати
Ляшко: Нові карантинні обмеження розглядатимуть за 15 тис. хворих на COVID-19 за добу

Можливість запровадження нових карантинних обмежень розглядатимуть у разі виявлення 15 тис. нових випадків захворювання на COVID-19 за добу, повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

"Цифра є - 15 тис. хворих за добу. Після цього говоритимемо про наші плани на найближчий період. Водночас ми не говоримо, що вже завтра щось запроваджуватимемо. 15 тис. хворих за добу - це у нас ще є запас міцності, який дасть змогу відреагувати без колапсу для системи охорони здоров'я", - сказав він під час RAU webinar "Локдаун 2.0 для ритейлу: чи буде і хто витримає? у вівторок.

Ляшко наголосив, що ця цифра (15 тис. хворих за добу - ІФ) актуальна за рівномірного розподілу хворих на території країни, водночас для окремих регіонів вона може бути нижчою.

"Ця цифра (для кожного регіону - ІФ) прорахована. Наразі ми її не публікуємо, оскільки чекаємо на 1 листопада, коли на місцях мають бути використані субвенції й підведений кисень до більшості ліжок. Після цього потужності системи охорони здоров'я мають змінитися", - пояснив заступник міністра.

За його словами, нині для хворих на коронавірус відведено близько 52 тис. ліжок, із них 17 тис. забезпечені кисневою підтримкою.

"У зв'язку зі зростанням кількості хворих і збільшенням кількості ліжок відсоток забезпеченості підведеним киснем на сьогодні становить 40%. Нам треба ще вдвічі наростити ці потужності, щоб підготувати систему охорони здоров'я до повноцінного реагування", - зазначив Ляшко.

В Україні станом на ранок вівторка зафіксовано 6677 нових випадків захворювання на коронавірусну хворобу COVID-19, у понеділок - 5426.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пожежу на складі "Нової пошти" в Одесі ліквідовано - поліція

ГУР: Окупанти запускають дрони-камікадзе над ядерними реакторами Запорізької АЕС

За добу на Харківщині загинули чотири мирні жителі у результаті ворожих обстрілів

Чотири громади Сумщини обстріляли окупанти вранці

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Унаслідок ворожого обстрілу Гірника на Донеччині загинули двоє цивільних і поранені шестеро

"Нова пошта" компенсує клієнтам пошкоджені російською балістикою в Одесі 900 посилок - співвласник

"Нова пошта" підтвердила обстріл російською балістикою одного зі своїх відділень в Одесі

Окупанти за добу завдали 368 ударів по восьми населених пунктах Запорізької області

Кондратюк запропонувала парламентаріям Азербайджану приєднатися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, депортованих РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА