14:27 24.09.2020

Україна просить перенести українсько-білоруський III Форум регіонів, який мав відбутися в Гродні за участю Зеленського - посол Білорусі

2 хв читати
Україна просить перенести українсько-білоруський III Форум регіонів, який мав відбутися в Гродні за участю Зеленського - посол Білорусі

 Україна попросила про перенесення на рік українсько-білоруського III Форуму регіонів, який мав відбутися 8-9 жовтня у м. Гродні за участю президента України Володимира Зеленського, повідомив посол Білорусі в Україні Ігор Сокол.

"Форум регіонів України та Білорусі в Гродні у жовтні планувався як центральна подія на двосторонньому треку... У липні ми скерували запрошення від імені білоруського уряду всім керівникам українських регіонів. Станом на серпень було отримано підтвердження участі від половини областей України. Опрацьовували офіційний візит Володимира Зеленського до Білорусі... Буквально днями українська сторона звернулася до нас із ініціативою перенести Форум на 2021 рік", - сказав посол в інтерв'ю газеті "Україна Бізнес Ревю", відповідаючи на запитання, яка доля Форуму регіонів за участю президентів Білорусі та України.

За його словами, фактично було перекреслено спільну підготовчу роботу й передусім постраждають економіки країн, міжрегіональні зв'язки.

"Руйнувати легко, створювати набагато важче. Раз керівництво України поставило відносини "на паузу", значить, продовжимо спілкуватися з областями, містами, сільськими радами, бізнесом. Ми до цього готові", - зазначив Сокол.

Перший Форум регіонів України та Білорусі відбувся у жовтні 2018 року в білоруському Гомелі, другий - у жовтні 2019 року в українському Житомирі.

16 червня 2020 року посол Білорусі в Україні Ігор Сокол під час зустрічі із заступником керівника Офісу президента України Ігорем Жовквою передав запрошення президента Білорусі Олександра Лукашенка президенту України Володимиру Зеленському відвідати Білорусь з офіційним візитом у 2020 році й узяти участь у III Форумі регіонів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Укргідрометцентр попереджає про заморозки на ґрунті у східних регіонах 4 і 5 травня

Російський ракетний удар по Одесі знищив посилки на "Новій пошті" на 3 млн грн

Перший Саміт миру для України стане платформою, яка започаткує майбутній мирний процес, - пресслужба президента

У Запорізькій області на Великдень буде посилено заходи безпеки - голова ОВА

Половина енергетичної системи України пошкоджена - Кулеба

Обстріляна територія шахти на Донеччині, споживання знижується в умовах потепління - Міненерго

На Донеччині внаслідок обстрілів за добу загинули четверо мирних жителів, поранені вісім - ОВА

В Україні презентували проєкт для підлітків для розвитку м'яких навичок і подолання освітніх втрат "ПОВІР"

У Києві на ст. метро "Звіринецька" розпочали встановлення нової назви

На Миколаївщині уламками збитої ракети пошкоджено транспортну інфраструктуру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА