08:51 22.09.2020

Трамп висуне нового кандидата до Верховного суду США на цьому тижні

2 хв читати
Трамп висуне нового кандидата до Верховного суду США на цьому тижні

Президент США Дональд Трамп, під час виступу на передвиборчому мітингу в штаті Огайо, розкритикував демократів за те, що вони можуть ініціювати процедуру імпічменту, щоб перешкодити йому призначити суддю Верховного суду до президентських виборів в листопаді.

"Чули останні новини? Вони оголосили мені імпічмент за ідеальний телефонний дзвінок. Тепер вони знову хочуть оголосити мені імпічмент, якщо я висуну когось, як я зобов'язаний зробити за Конституцією, на місце у Верховному суді Сполучених Штатів. Давайте. Я хочу, щоб вони зробили це", - сказав Трамп.

"Я єдиний у світі, який може отримати імпічмент, якщо спробує заповнити вакантне місце", - заявив Трамп.

Він додав, що оголосить свою кандидатуру в п'ятницю або суботу.

Раніше спікер Палати представників США Ненсі Пелосі не стала виключати можливості використання процедури імпічменту для відстрочки голосування з кандидатури судді Верховного суду, яку запропонує Трамп.

Трамп заявляв, що наразі розглядає п'ять кандидатур на посаду судді Верховного суду. Він говорив, що має намір вибрати жінку.

За його словами, до висунення кандидатури відбудеться церемонія, щоб віддати данину поваги члену Верховного суду США Рут Бейдер Гінзбург, яка померла 19 вересня на 88-му році життя. Причиною смерті стали ускладнення після раку.

Сама Гінзбург перед смертю висловила бажання, щоб нового члена Верховного суду США вибрали після інавгурації обраного президента.

Посада члена Верховного суду США - довічна. Кандидата висуває президент, далі призначення судді затверджує Сенат. Нині більшість місць у Сенаті утримують республіканці, які з високою часткою ймовірності підтримають обраного президентом кандидата.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Через обстріл у Козацькому загинула жінка - Херсонська ОВА

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА