08:56 20.09.2020

Листа для Трампа з рицином відправили з Канади

1 хв читати
Листа для Трампа з рицином відправили з Канади

Адресований президенту США Дональду Трампу лист з рицином, перехоплений американською службою безпеки, був відправлений з Канади, повідомляє The New York Times.

Представник правоохоронних органів заявив, що подібні листи також були спрямовані в урядові установи в штаті Техас. Наразі слідчі перевіряють, чи були надіслані поштою інші конверти з рицином.

За словами чиновника, наразі слідство вважає, що листи були відправлені з Канади. У розсилці конвертів з токсином підозрюють жінку.

За повідомленням The New York Times, поки слідчі не знайшли зв'язку між листами з рицином і міжнародними терористичними організаціями. Однак газета зазначає, що розслідування в самому початку, і виключати будь-які версії рано.

Як повідомлялося, на цьому тижні американські правоохоронці перехопили поштове відправлення для президента США, в якому містилася отрута рицин. Телеканал CNN називав його посилкою, а не листом.

Рицин - це високотоксична отрута рослинного походження. Її отримують з насіння рицини. Для людини рицин може бути смертельно небезпечний.

Це не перший випадок, коли співробітники служб безпеки в Білому домі перехоплюють небезпечні посилки. У 2018 році колишній службовець ВМС США був звинувачений у відправленні листів з рицином у Білий дім і Пентагон. Листи з цією отрутою відправляли і колишньому президенту США Бараку Обамі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА