20:44 18.09.2020

"Хезболла" в усій Європі зберігає запаси аміачної селітри, яка стала причиною вибухів у Бейруті

1 хв читати
"Хезболла" в усій Європі зберігає запаси аміачної селітри, яка стала причиною вибухів у Бейруті

У Держдепі США вважають, що рух "Хезболла" зберігає запаси аміачної селітри в низці країн Європи для здійснення там терористичних нападів, повідомило агентство Associated Press (АР).

"Хезболла" складує цю зброю для того, щоб проводити великі терористичні напади в будь-якому місці, де їм або їх керівництву в Тегерані заманеться", - цитує агентство координатора держдепартаменту США з боротьби з тероризмом Натана Сейлза.

AP наводить слова Сейлза, який заявив, що за останні роки бойовики "Хезболли" перевезли нітрат амонію з Бельгії до Франції, Греції, Італії, Іспанії та Швейцарії. До того ж, не виключено, що вони продовжать поповнювати запаси цієї речовини в усій Європі.

Зокрема, Сейлз стверджує, що угрупування займається транспортуванням аміачної селітри по всій Європі з 2012 року в аптечках для надання першої допомоги.

Аміачна селітра - речовина, через яку сталася серія руйнівних вибухів у портовій зоні Бейрута 4 серпня.

Влада Лівану тоді заявила, що причиною стали 2750 тонн аміачної селітри, що зберігалася на складі, конфіскованої митними службами шість років тому.

У результаті трагічної події загинули понад 170 людей, ще 6 тис. осіб отримали травми. Вибуховою хвилею було зруйновано велику кількість будинків, пошкоджено будівлю міжнародного аеропорту.

У США "Хезболла" вважається терористичною організацією з 1997 року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА