20:42 14.09.2020

Єрмак обговорив із представниками креативних індустрій і концертної сфери їх роботу в умовах пандемії COVID-19

2 хв читати
Єрмак обговорив із представниками креативних індустрій і концертної сфери їх роботу в умовах пандемії COVID-19

В Офісі президента України відбулася зустріч керівника Офісу президента України Андрія Єрмака з представниками креативних індустрій, провідних продюсерських центрів і агентств, організаторів концертних заходів і найбільших квиткових операторів України щодо їх роботи в умовах пандемії COVID-19.

Як повідомляє прес-служба глави держави, на нараді представники культури і креативних індустрій наголосили на необхідності встановлення чітких і прозорих вимог щодо проведення масових заходів у тій чи іншій карантинній зоні. Так, вони висловилися за те, щоб правила були рівними для всіх учасників ринку і концертних майданчиків, а порушники вимог несли відповідальність.

Крім того, сторони обговорили проблему нестачі в Україні великих концертних майданчиків - навіть у великих містах, включно з Києвом. Окрім іншого, порушувалося питання про врегулювання рівня оподаткування представників індустрії, оскільки галузь зазнала значних збитків через пандемію COVID-19.

Зазначається, що учасники зустрічі домовилися про створення робочої групи з представників галузі, Офісу президента, МОЗ та Мінкультури за участю народних депутатів, що входять до комітету, для вироблення відповідних уніфікованих вимог до проведення масових заходів для кожної карантинної зони.

"Нам дуже важливо все, що ви робите, і ми відкриті для діалогу. Зараз весь світ вчиться жити в нових умовах, але історія неодноразово доводила, що найбільші прориви відбуваються саме в кризові періоди. Тому давайте спільними зусиллями шукати нестандартні рішення", - зазначив керівник Офісу президента.

Єрмак нагадав, що Україна зараз активно вибудовує нове стратегічне партнерство з іншими країнами, і культура є одним із інструментів зближення і зміцнення двосторонніх відносин. Зокрема, культурна дипломатія відкриває нові можливості для представників української креативної індустрії.

Представники влади також повідомили, що через порушення карантинних вимог вже розпочато кілька кримінальних проваджень.

У зустрічі взяли участь міністр культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко, міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов, заступник керівника Офісу президента Юрій Костюк, заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко і перший заступник міністра культури і інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Кількість постраждалих унаслідок удару по Черкаській Лозовій зросла до 27 людей, доля ще одного невідома - прокуратура

Постачання двох ЗРК Patriot до Харкова принципово змінить ситуацію - Зеленський після ударів по області

Кількість жертв удару по Черкаській Лозовій зросла до шести осіб - прокуратура

Окупанти вдарили по Харкову КАБ, в однієї жінки гостра реакція на стрес - Синєгубов

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалі - мер

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА