08:19 27.08.2020

Ракета Delta IV стартує на орбіту з гігантським розвідсупутником США

2 хв читати
Ракета Delta IV стартує на орбіту з гігантським розвідсупутником США

Важка ракета-носій Delta IV в четвер має вивести на орбіту секретний супутник NROL-44 Національного управління військово-космічної розвідки США (NRO), повідомила компанія-оператор United Launch Alliance (ULA).

Запуск триступеневої ракети, що належить ULA - спільному підприємству корпорацій Boeing і Lockheed Martin, планується здійснити в 2:12 за часом Східного узбережжя США зі стартового комплексу SLC-37 на авіабазі ВПС США на мисі Канаверал в штаті Флорида.

Щодо мети, орбіти, розміру та інших характеристик секретного американського супутника NROL-44 офіційно не повідомляється. Місія та можливості супутників даного типу суворо засекречені.

Тим часом, за словами колишнього співробітника NASA Девіда Бейкера, знайомого з програмою NRO, йдеться про запуск американського космічного апарату Orion, також відомого як Mentor або Advanced Orion - серії американських супутників, призначених для радіоелектронної розвідки.

"Він важить понад 5 тонн, оснащений величезною параболічною антеною діаметром понад 100 метрів, яка розкривається на орбіті", - сказав експерт. За його словами, гігантський супутник розміром з автобус буде виведений на екваторіальну орбіту висотою 36 тис. км.

Основне завдання нового американського супутника - перехоплення телеметричної інформації та прослуховування каналів зв'язку геостаціонарних супутників.

На геостаціонарну орбіту з 1995 року вже було виведено сім подібних супутників, розроблених NRO за участю ЦРУ.

Нині на орбіті Землі перебувають 49 космічних апаратів Національного управління військово-космічної розвідки США. Всього США мають у своєму розпорядженні орбітальним угрупованням у складі, щонайменше, 154 військових супутників.

За даними експерта, в порівнянні з США сьогодні Росія має в своєму розпорядженні на орбіті 71 військовиий супутник, Китай - 63.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

Сили оборони за добу завдали авіаударів по семи районах розташування противника, засобами ППО знищено одну ракету Х-59/69

На фронті за добу відбулося 95 бойових зіткнень

Війська РФ за добу завдали п’яти ракетних і 69 авіаударів, вночі знищено 23 із 24 ударних дронів, які атакували Україну

У Фінляндії перешкоди GPS посилилися, коли почалися атаки українських БПЛА на енергетичну інфраструктуру РФ

5 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Держустанови та політичні партії Польщі зазнали нападу російських хакерів - ЗМІ

Переговори між Ізраїлем і ХАМАС у Каїрі займуть ще кілька днів - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА