13:10 17.08.2020

СБУ провела обшуки в Закарпатській обладміністрації у справі про зловживання під час закупівлі засобів індивідуального захисту

2 хв читати
СБУ провела обшуки в Закарпатській обладміністрації у справі про зловживання під час закупівлі засобів індивідуального захисту

Співробітники Служби безпеки України задокументували багатомільйонну махінацію з державними коштами при закупівлі для медичних закладів Закарпатської області засобів індивідуального захисту в рамках протидії поширенню коронавірусної хвороби COVID-19, одному з чиновників повідомлено про підозру.

Як повідомляється на сайті спецслужби в понеділок, до схеми причетні колишні й нинішні чиновники департаменту охорони здоров'я Закарпатської обласної державної адміністрації.

"Навесні цього року вони провели тендер на придбання костюмів біологічного захисту та респіраторів для лікарень регіону, задіяних у боротьбі з поширенням коронавірусної інфекції. Перемогу в торгах на 30 млн грн здобула наближена до чиновників місцева комерційна структура. Частину з цих коштів учасники угоди привласнили шляхом завищення реальної ринкової вартості поставленої продукції. Ініційована СБУ перевірка також засвідчила, що закуплені товари мають менший ступінь захисту, а їх виробник не встановлений", - ідеться в повідомленні.

За фактом розтрати бюджетних коштів розпочато провадження за ст.191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Про підозри повідомлено одному з екс-чиновників і нинішньому чиновнику департаменту охорони здоров'я Закарпатської обладміністрації, а також двом керівникам фірми-постачальника. Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи та притягнення до відповідальності інших осіб, задіяних в оборудці.

За даними місцевих ЗМІ, в будівлі обладміністрації в понеділок уранці відбулися обшуки, було вилучено документацію, тривала перевірка робочих документів. За попередніми даними, йдеться про розтрату коштів, виділених із фонду боротьби з COVID-19, а закуплені захисні костюми були будівельними й не призначалися для медичного використання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У першому півфіналі визначено десять учасників фіналу "Євробачення-2024", Україна пройшла у наступний етап

Сили оборони відбили 27 атак на авдіївському і 17 на бахмутському напрямку, загалом за добу сталося 84 бойові зіткнення

Ворог за добу здійснив один ракетний та 47 авіаударів

На Київщині від атаки БПЛА та ракет є пошкодження електромереж, також двоє постраждалих і руйнування

Alyona Alyona & Jerry Heil зі сцени першого півфіналу "Євробачення-2024" подякували за підтримку України

Росіяни обстріляли шість громад у прикордонні Сумської області

Ворог атакував артилерією та дронами Дніпропетровську область, є поранений і пошкодження

Поки у Москві лицемірно використовують термін "багатополярність", ми створюємо реальний інструмент реальної багатополярності - Зеленський про Саміт миру

Кабо-Верде першою з країн Африки підтвердила участь у Саміті миру

РФ вдарила по об'єктах критичної інфраструктури Кіровоградської області, поранено дитину 9-ти років

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА