19:26 15.08.2020

Українських журналістів, затриманих у Мінську, евакуювали в Україну

1 хв читати
Українських журналістів, затриманих у Мінську, евакуювали в Україну

Українських журналістів, затриманих у Мінську евакуювали в Україну, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Костянтин Реуцький і Євген Васильєв щойно перетнули кордон. Вони вже в Україні, а значить, удома. Дякую команді посольства України в Білорусі, яка успішно вирішила низку питань і забезпечила логістику", - йдеться в повідомленні, в офіційному акаунті Кулеби в Твіттері в суботу.

Як повідомлялося раніше, в Мінську були затримані волонтери благодійної організації "Схід SOS" Костянтин Реуцький та Євген Васильєв. Пізніше в Міністерстві закордонних справ України підтвердили інформацію про затримання двох громадян України.

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак заявив, що Україна звертається до влади Республіки Білорусь з вимогою якомога швидше звільнити незаконно затриманих у Мінську українських правозахисників і журналістів.

Пізніше уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила про чотирьох затриманих в Білорусі громадян України: Євгена Васильєва, Костянтина Реуцького, Оксану Альошину і ще одного, чиє ім'я не розголошувалося.

Вранці 14 серпня президент України Володимир Зеленський повідомив, що були звільнені Євген Васильєв, Костянтин Реуцький і Оксана Альошина. Пізніше стало відомо, що ще один із затриманих зможе повернутися додому після того, як оплатить штраф.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено комплекс відпочинку, інформації про постраждалих немає

На покровському напрямку ворог збільшив кількість атак до 40, що є найбільшим показником з початку червня - Генштаб

У рамках Саміту миру у Швейцарії відбулася дискусійна панель "Гуманітарний вимір. Звільнення полонених і депортованих осіб"

Війська РФ за добу завдали по Україні два ракетних і 38 авіаційних ударів із застосуванням 53 КАБів - Генштаб

У Мін'юсті очікують, що на першому етапі мобілізації серед ув'язнених до ЗСУ долучиться щонайменше 4 тис. добровольців - ЗМІ

Кулеба обговорив із секретарем Радбезу Вірменії Григоряном безпекові проблеми, що постали перед двома країнами

У Миколаєві в понеділок, 17 червня, тимчасово відключать водопостачання

Генпрокурор: Сподіваюся, що Саміт миру зміцнить зусилля світової спільноти в роботі з повернення цивільних і дітей, депортованих у РФ

Кількість боїв на всій лінії фронту зросла до 88, на покровському напрямку ворог атакував 36 разів

Країни Африки хочуть домогтися миру в Україні, але є питання якого - глава МЗС Швейцарії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА