07:04 07.08.2020

Співробітники органів ліванського правосуддя затримали 16 співробітників порту Бейрута

2 хв читати
Співробітники органів ліванського правосуддя затримали 16 співробітників порту Бейрута

У рамках розслідування причин серії руйнівних вибухів у Бейруті в четвер затримано 16 службовців столичного порту, повідомляє Associated Press.

Розслідування проводиться спільними силами військової поліції і Службою внутрішньої безпеки Лівану.

Дотепер проведені попередні опитування низки посадових осіб порту Бейрута, представників митного управління, осіб, відповідальних за технічне обслуговування, і тих, хто відповідав за експлуатацію ангара №12, в якому були складовані 2750 тонн селітри, що здетонувала.

Ліванська влада вважає, що причиною руйнівних вибухів в порту Бейрута стала детонація 2750 тонн складованої там аміачної селітри. Цей вантаж був конфіскований митницею Лівану ще шість років тому.

Тим часом, глава митної служби Лівану Бадрі Даер повідомив напередодні в інтерв'ю ліванській газеті "Орьян-ле-Жур", що співробітники його відомства неодноразово попереджали про небезпеку, яку містить величезний вантаж селітри, складований на території порту.

"Цей вантаж був конфіскований за рішенням органів правосуддя. Він був поміщений в ангар №12 порту в Бейруті. Саме він і вибухнув", - сказав Даер.

"З 2014 року і донедавна ми шість разів попереджали органи правосуддя про те, що цей вантаж необхідно вивезти з країни, але там нас не слухали", - продовжив він.

Водночас Даер пояснив, що рішення цього питання не було в компетенції митної служби, оскільки вантаж був розміщений в ангарі порту, а ними керує і їх експлуатує дирекція порту.

Тим часом, директор компанії з управління та експлуатації порту Бейрута Хасан Корайтем в ефірі ліванської телерадіомовної компанії LBC повідомив, що "існують документи, мета яких полягає в тому, щоб перекласти відповідальність на інших і перешкодити розслідуванню".

"Необхідно провести чітке і прозоре розслідування, яке визначить відповідальність", - зазначив Корайтем, додавши, що "здивований тим, що від складованого матеріалу не позбулися, незважаючи на листування між митною службою та органами правосуддя".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

ШААС відхилив апеляційну скаргу "УЕМ" у справі про відновлення видобутку газу на Сахалінському родовищі

Графіки погодинних відключень можуть застосовуватися протягом усієї доби вівторка

У мережі поширюють фейковий лист щодо збору даних школярів для реєстру призовників - Міносвіти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА