08:22 06.08.2020

Прокуратура: завершено розслідування за фактом вимагання хабара у сумі $5 млн від керівника банку

1 хв читати
Прокуратура: завершено розслідування за фактом вимагання хабара у сумі $5 млн від керівника банку

Слідчі прокуратури міста Києва завершили досудове розслідування за фактом вимагання хабара у сумі $5 млн від колишнього голови правління ПАТ "Актабанк", повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

"Згідно із матеріалами слідства, у 2014 році постановою правління Нацбанку України ПАТ "Актабанк" було визнано неплатоспроможнім, у зв’язку із чим для виконання обов’язків тимчасової адміністрації банку, а у подальшому ліквідатора, призначили службову особу Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. У травні 2017 року підозрюваний, який був особисто знайомий із зазначеною чиновницею Фонду, організував схему вимагання багатомільйонного хабара від керівництва ПАТ "Актабанк" в обмін за невжиття заходів про визнання недійсними укладених раніше кредитних угод та нестворення штучних проблем для клієнтів цього банку", - йдеться у повідомленні на офіційному сайті прокуратури Києва в середу ввечері.

Як зазначили у прокуратурі, обвинувальний акт стосовно особи, яка вимагала хабар, направлено до Голосіївського районного суду міста Києва для розгляду по суті.

У прокуратурі також зазначили, що організатор цього злочину зміг залишити територію України до затримання, після чого протягом трьох років переховувався від правоохоронців. У 2020 році місцеперебування підозрюваного було встановлено і йому повідомлено про підозру.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА