07:58 03.08.2020

Членів екіпажу Crew Dragon витягли зі спускового апарату

2 хв читати
Членів екіпажу Crew Dragon витягли зі спускового апарату

Двоє членів екіпажу багаторазового американського пілотованого корабля Crew Dragon - астронавти Роберт Бенкен і Дуглас Харлі - після приводнення витягнуті зі спускового апарату, повідомило NASA.

За їх словами, вони "почуваються добре".

Новітній американський пілотований космічний корабель Crew Dragon в неділю після завершення свого тестового польоту до Міжнародної космічної станції (МКС) і сходження з орбіти здійснив успішну посадку на море о 14:48 за часом Східного узбережжя США в Мексиканській затоці на південь від міста Пенсакола (штат Флорида).

У районі посадки, де капсула спускалася на парашутах, її чекало спеціальне пошуково-рятувальне судно GO Navigator, яке підняло її на свій борт за допомогою гідравлічного підйомного пристрою, після чого з Crew Dragon був витягнутий його екіпаж. На судні астронавти пройшли попередній медичний огляд і потім були відправлені вертольотом на берег.

За даними NASA, після пересадки на літак астронавти вилетять в Х'юстон.

Це було перше приводнення американського корабля, здійснене за останні 45 років після завершення програми польотів "Аполлонів" у 1975 році.

Перший після майже дев'ятирічної перерви слідом за закінченням програми шатлів пілотований космічний корабель США Crew Dragon, розроблений компанією SpaceX у рамках комерційного контракту з NASA, стартував у свій випробувальний політ до МКС 30 травня.

В рамках тестового польоту багаторазовий корабель доставив на МКС Харлі і Бенкена, які пропрацювали там два місяці разом із російськими космонавтами Анатолієм Іванишиним та Іваном Вагнером і американськими астронавтом Крісом Кессіді.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА