07:53 24.07.2020

Зеленський вважає, що підпал будинку Шабуніна обов'язково повинен бути розслідуваний, а суспільство має відмовлятися від подібних форм з'ясування стосунків

3 хв читати
Зеленський вважає, що підпал будинку Шабуніна обов'язково повинен бути розслідуваний, а суспільство має відмовлятися від подібних форм з'ясування стосунків

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що підпал будинку глави правління громадської організації "Центр протидії корупції" Віталія Шабуніна повинен бути розслідуваний, а українське суспільство має відмовлятися від нецивілізованих форм з'ясування стосунків.

"Буду дуже відвертим. Батьківський будинок активіста Віталія Шабуніна, що був цинічно підпалений, - явна ознака того, що наше суспільство так і не може отямитися після численних трагедій і соціальних потрясінь. Не може відмовитися від нецивілізованих форм з'ясування стосунків. Не може перестати грати в демонстративне насильство", - написав він у четвер увечері на своїй сторінці в Facebook.

Зеленський зазначив, що особисто його це дуже хвилює і засмучує.

"Так, я розумію, що подібне трапляється і в інших країнах, але Україна, на мій погляд, повинна вже виходити з епохи конфліктів", - вважає він.

На його думку, кожен такий випадок кидає тінь на репутацію держави, на українські нові інститути влади і особливо на правоохоронні органи.

"На жаль, це дійсно дуже погана історія. Тому що, незалежно від поглядів, позиції, громадської активності, будь-яка людина в нашій країні має абсолютне право на недоторканність і свою, і свого житла. Це ж аксіома для зрілих і цивілізованих країн", - зазначив він.

Зеленський переконаний, що в цій ситуації необхідні оперативні та професійні відповіді від тих же правоохоронних органів.

"І я чекаю, що правоохоронці швидко розберуться і поставлять усі крапки над "і". Хто це зробив? Навіщо це було зроблено? І чому цей "хтось" так нахабно поводиться по відношенню, перш за все, до громадських активістів, які дійсно часто порушують непрості питання суспільного устрою", - заявив він.

Зеленський зазначив, що щиро співчуває Віталію Шабуніну та всім тим співгромадянам, які через свою громадянську позицію потрапляють в такі неприємні ситуації.

"Винних потрібно обов'язково знайти й покарати. Саме так – знайти й покарати. А ми – суспільство – все-таки повинні навчитися толерантного ставлення до тих, хто має свою позицію щодо спірних питань. І хто висловлює її активно та регулярно. "Суспільство діалогу, а не суспільство насильства" – ось кредо, яке повинне стати для нас аксіомою", - вважає він.

Як повідомлялося, 23 липня Шабунін повідомив про умисний підпал його будинку. "На фото мій підпалений сьогодні вночі дім. Ніхто не постраждав: нас з дітьми не було, а батьки встигли вибігти. Дякувати Богу сусідка почула вибух і побачила, як спалахнув вхід", - написав Шабунін на своїй офіційній сторінці в соцмережі Facebook у четвер уранці.

Активіст зазначив, що кілька тижнів тому газова служба перевірила лічильник й усі з'єднання.

У свою чергу в Головному управлінні Держслужби України з надзвичайних ситуацій у Києві повідомили, що внаслідок пожежі в приватному будинку за адресою, яка збігається із зазначеною Шабуніним у своєму повідомленні, згоріло і розібрано 70 кв. м конструкцій даху.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова УІНП про народні меморіали на майдані Незалежності та біля стіни Свято-Михайлівського монастиря: Потрібно запропонувати якісну альтернативу

Голова УІНП сподівається, що київська влада або якийсь меценат усе-таки створять Музей монументальної пропаганди

Голова УІНП вважає за необхідне обмежити запровадження нових пам'ятних дат до закінчення російсько-української війни

Найближчі дні в Україні будуть теплими, в деяких областях пройдуть невеликі дощі

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА