18:30 17.07.2020

У НАБУ підтвердили інформацію про вручення підозр голові ОАСК, його заступнику та голові ДСА

2 хв читати
У НАБУ підтвердили інформацію про вручення підозр голові ОАСК, його заступнику та голові ДСА

У Національному антикорупційному бюро України підтвердили інформацію про вручення підозри голові Окружного адміністративного суду міста Києва (ОАСК) Павлу Вовку, його заступнику Євгену Аблову, п'ятьом іншим суддям, а також керівнику Державної судової адміністрації Зеновію Холоднюку.

"17 липня 2020 року детективи НАБУ повідомили про підозру голові ОАСК, його заступнику та ще п'ятьом суддям цього суду, а також голові ДСА. Триває процес вручення підозр ще чотирьом особам", - повідомляється в мікроблозі НАБУ у Twitter у п'ятницю.

За даними відомства, загалом підозри вручають 12 особам за підозрою в захопленні державної влади. "Зазначені особи, загалом 12, діяли у межах злочинної організації на чолі з головою ОАСК, яка мала на меті захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів України (ВККСУ), Вищою радою правосуддя (ВРП) та створення штучних перешкод у їхній роботі", - повідомляється на сторінці НАБУ у Facebook.

Голові ОАСК інкримінують ч.3 ст.27, ст.351-2 (організація перешкоджання діяльності ВРП, ВККСУ), ч.3 ст.27 ч.2 ст.375 (організація винесення суддею завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови), ч.2 ст.376 (втручання в діяльність судових органів) Кримінального кодексу України. Його заступнику інкримінують ч.5 ст.27, ст.351-2 (пособництво в перешкоджанні діяльності ВРП, ВККСУ, ч.2 ст.376 КК, іншим суддям ОАСК - ст.351-2, ч.2 ст.375 КК, судді Суворовського районного суду м. Одеси - ст.351-2, ч.2 ст.375 КК.

Як повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура, за версією слідства, злочинна організація ухвалювала замовні рішення у власних інтересах, а також в інтересах політичних і бізнесових кіл.

"Зокрема, для цього голова ОАСК використовував схему з подання штучних адміністративних позовів від підставних громадських організацій чи осіб до свого ж суду з подальшим їх розглядом із наперед визначеним результатом", - повідомляється на сторінці САП у Facebook.

У прокуратурі повідомили, що слідство у справі триває і пообіцяли розкрити деталі пізніше.

У НАБУ також зазначили, що голова, заступник голови і один із суддів ОАСК отримали підозру в скоєнні незаконних дій уже вдруге.

Раніше прес-служба ОАСК повідомила про проведення в приміщенні суду обшуків у "справах Майдану" і назвала це черговою спробою дискредитації суду. У НАБУ повідомили, що обшуки здійснюють їхні слідчі й пообіцяли розкрити деталі пізніше.

Водночас головний редактор інтернет-видання "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов повідомив на своїй сторінці у Facebook, що НАБУ пред'явило підозру Вовку, Аблову, ще п'ятьом суддям ОАСК і Холоднюку в створенні злочинної організації та захопленні влади.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА